Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε σε επιδρομή στη Ράκκα

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι ερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ηγέτης του ISIS Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκαντάτι σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή κοντά στην Ράκκα της Συρίας.

Η επίθεση έγινε στα τέλη Μαΐου, αναφέρει το υπουργείο, έπειτα από πληροφορίες που είχε η ρωσική πλευρά ότι θα γινόταν σύσκεψη ηγετών του ISIS, στην οποία θα εξέταζαν οδούς διαφυγής

από την πόλη.

«Στις 28 Μαΐου», αναφέρεται σχετικά στην δήλωση του υπουργείου, «μετά την επιβεβαίωση της θέσης και του χρόνου της συνάντησης από drone, ανάμεσα στις 00:35 και στις 00:45, ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση κατά σημείου διοίκησης όπου βρίσκονταν οι ηγέτες».

Η πληροφορία ότι σκοτώθηκε ο Αλ Μπαγκντάτι «ελέγχεται από διάφορα κανάλια», αναφέρει η ρωσική πλευρά.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες τον ήθελαν στο τέλος Μαΐου να βρίσκεται στο Ντέιρ αλ-Ζορ. «Γιατί να πάει στο στόμα του λύκου;» σχολίαζε υπεύθυνος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την (πιθανή) παρουσία του Αλ Μπαγκντάτι στη Ράκκα.

Στην ίδια επίθεση στη Ράκκα πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν πολλοί ανώτατοι ηγέτες της ISIS, γύρω στους 30 διοικητές μαχόμενων μονάδων και ως και 300 φρουροί τους, σημειώνει η δήλωση των ρωσικών αρχών.

Για την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, τον χώρο και τον χρόνο της, είχε ενημερωθεί και η αμερικανική πλευρά.

Αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του ρωσικού υπουργείου θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στην ISIS που θα έχει χάσει πολλά από τα ανώτατα στελέχη της, την ώρα που πλησιάζει η ώρα για την ανακατάληψη της Ράκκα από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις του συμμαχικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την ακρίβεια της πληροφορίας, αναφέρει το Reuters.

Οι φήμες για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάτι έχουν κυκλοφορήσει εδώ και ημέρες, είναι όμως δύσκολη η επιβεβαίωσή τους.

Η τελευταία δημόσια, καταγεγραμμένη σε βίντεο, εμφάνιση του ηγέτη της ISIS ήταν το 2014, όταν από τη Μοσούλη κήρυξε την ίδρυση του χαλιφάτου του.

The post Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε σε επιδρομή στη Ράκκα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα