Ο Γ. Περδίκης ζητά δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ

Στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική βούληση, η οποία θα μεταφραστεί σε δαπάνες, αλλά και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης στην ομιλία του για το ΓεΣΥ ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

«Σήμερα είναι το τέλος της αρχής στον μακρύ δρόμο για την εφαρμογή ενός ΓεΣΥ, όπως εμείς – και ο κάθε απλός πολίτης αυτής της χώρας – οραματίζεται», ανέφερε ο κ. Περδίκης στην ομιλία του από το βήμα

της Ολομέλειας της Βουλής.

Δήλωσε ότι το Κίνημα θα υπερψηφίσει τα δύο νομοσχέδια και θα εγκρίνει τους κανονισμούς, και έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, ο οποίος παρακολουθεί τη συζήτηση στην Ολομέλεια, για τη στοχοπροσήλωσή του.

«Πρέπει να τεθούν, μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και συμφωνίας, δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα». Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, «η συμφωνία του Ιουλίου 2016 να τηρηθεί χωρίς παρέκκλιση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλουμε τα καθημερινά προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια να λύνονται, καθώς θα ψηφίζονται νομοσχέδια, θα γίνονται μελέτες και θα κλείνουν συμφωνίες με το προσωπικό».

«Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται πολιτική βούληση, μεταφραζόμενη σε δαπάνες», σημείωσε. Με αυτή την έννοια, πρόσθεσε, «φρονώ ότι ο προϋπολογισμός για το 2018 θα είναι το επόμενο κομβικό σημείο αυτής της πορείας». Εκεί, είπε, «θα κριθούμε ξανά».

Αναφερόμενος στο νομοθετικό πακέτο που βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Περδίκης είπε ότι «δεν υποστηρίζουμε ότι πετύχαμε το τέλειο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν γίνει συμβιβασμοί. Οι συνδικαλιστικές απαιτήσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων, η διασφάλιση των ισότιμων συνθηκών εργασίας, βρίσκονται σε ασαφές πλαίσιο».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εκείνες οι διασφαλίσεις που να αποτρέπουν τον μαρασμό των δημόσιων υποδομών υγείας, την αποξένωση και εν τέλει τη δημιουργία επικίνδυνων ιδιωτικών μονοπωλίων».

Δεν διασφαλίζεται, πρόσθεσε, «ότι οι δημόσιες υποδομές υγείας θα αντέξουν στο διηνεκές τον ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα».

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο κ. Περδίκης εξέφρασε κατανόηση, αφού τα μέλη του πιθανώς να δουν να μειώνεται ο κύκλος εργασιών τους λόγω του υπό ψήφιση νόμου, ωστόσο, σημείωσε, «οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε πως θεμελιώδης κανόνας των σύγχρονων δημοκρατιών, είναι η ισότητα μεταξύ των πολιτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα