Η αποκλεισμός των μουσουλμάνων «έρχεται και φεύγει» από το site του Τραμπ

Τον Δεκέμβριο του 2015, περίπου έναν μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο υποψήφιος τότε των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει να σταματήσει η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ ώσπου οι αμερικανοί βουλευτές «να καταλάβουν τι συμβαίνει».

Είχε αναφερθεί σε «φριχτές επιθέσεις από ανθρώπους που δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή». Εκτοτε, δεν σχολίασε ξανά την πρόταση, αν και είχε παραμείνει στην επίσημη ιστοσελίδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Την

Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η σελίδα που συνδεόταν με τη δήλωση αυτή αφαιρέθηκε και οδηγούσε σε νέα σελίδα, που παρότρυνε τους ψηφοφόρους σε δωρεές για την εκστρατεία του.

Donald Trump’s plan to ban Muslims from America just got removed from his websitehttps://t.co/1P5odsx1hR pic.twitter.com/gcdSTDHrif

Independent US (@IndyUSA) 9 Νοεμβρίου 2016

Σύμφωνα με τον Independent, η σελίδα ήταν προσπελάσιμη ως και το πρωί των εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου. Κατά την επίσημη εξήγηση, από το επιτελείο του, η πρόταση σταμάτησε να εμφανίζεται λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενώ η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας δήλωσε πως το πρόβλημα βρίσκεται «σε διαδικασία επίλυσης και θα λυθεί σύντομα».

Ο Τραμπ είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις για το κάλεσμά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Είχε υπερασπιστεί την απαγόρευση, επιμένοντας πως το μέτρο αφορούσε την «ασφάλεια» των Αμερικανών και πως δεν είχε να κάνει με θρησκευτικές διακρίσεις.

Σήμερα, 11 Νοεμβρίου, η πρόταση επέστρεψε στη θέση της και η σελίδα λειτουργεί κανονικά. Επίσης τα βίντεο και τα αποσπάσματα από τις ομιλίες του, όπου υπερασπίζεται την απαγόρευση, βρίσκονταν διαρκώς στην ιστοσελίδα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του φαίνεται πως αφαιρεί δεδομένα από τις ιστοσελίδες του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Οταν ήρθαν στην επιφάνεια οι εικασίες πως η σύζυγός του, Μελάνια, δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, η βιογραφία της αφαιρέθηκε και η εν λόγω σελίδα παρέπεμπε στο γήπεδο γκολφ του συζύγου της.

The post Η αποκλεισμός των μουσουλμάνων «έρχεται και φεύγει» από το site του Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα