Συναγερμός στην Αθήνα – 60 πράκτορες του Ομπάμα μετά το χτύπημα στη Γαλλική Πρεσβεία

Απομένουν τέσσερα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της Πρεσβείας της Γαλλίας τα ξημερώματα της Πέμπτης έχει φέρει την Ελληνική Αστυνομία σε κατάσταση συναγερμού και ασφυκτικής πίεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας έσπευσαν ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για νέες συνομιλίες με τους αρμόδιους

έλληνες αξιωματικούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον οι κανόνες και το πλαίσιο της επίσκεψης του Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου έχει αλλάξει και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι έχασαν οι Δημοκρατικοί, αλλά επειδή η ασφάλεια των ξένων αποστολών στην Αθήνα τέθηκε εκ νέου εν αμφιβόλω. Μέχρι και πριν από την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας τα θέματα που είχαν να διαχειριστούν οι έλληνες αξιωματικοί, πάντα σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, ήταν μια διαδήλωση κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Ομόνοια, οι εκδηλώσεις και η γενικότερη κατάσταση πέριξ του Πολυτεχνείου και βεβαίως η ασφάλεια στα σημεία που θα κινηθεί ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Τώρα όμως το πλαίσιο αλλάζει.

Ηδη ξένες διπλωματικές αποστολές υπέβαλαν επίσημα αιτήματα για ενίσχυση των μέτρων προστασίας τους, ενώ οι γάλλοι αξιωματούχοι ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα μέριμνα για τη φύλαξη γαλλικού ενδιαφέροντος οργανισμών και επιχειρήσεων. Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας είχε απευθείας επικοινωνία με τον γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί και συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κατά την οποία αποφασίστηκαν αλλαγές στο σχέδιο φύλαξης στόχων που βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι εκπρόσωποι των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που επισκέφτηκαν τη ΓΑΔΑ ενημέρωσαν με περισσότερες λεπτομέρειες τους έλληνες αξιωματικούς για το πρόγραμμα του Ομπάμα και ζήτησαν να ενημερωθούν για το κατά πόσον υπάρχουν πληροφορίες για σχέδια ταραχών και επιθέσεων το διάστημα παραμονής του προέδρου στην Αθήνα. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι «διάχυτη η ανησυχία ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανόν και πριν από την άφιξη του αμερικανού προέδρου, θα επιχειρηθεί νέα τρομοκρατική επίθεση κατά αστυνομικού ή άλλου στόχου».

Στα μέτρα ασφαλείας του Ομπάμα θα συμμετάσχουν περίπου 300 Αμερικανοί πράκτορες, αρκετοί από τους οποίους (περί τους 60 σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις) βρίσκονται ήδη εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στην πρωτεύουσα, πραγματοποιώντας «κατόπτευση» περιοχών της. Αντίστοιχα, επί ποδός για τον ίδιο ακριβώς λόγο υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί.

The post Συναγερμός στην Αθήνα – 60 πράκτορες του Ομπάμα μετά το χτύπημα στη Γαλλική Πρεσβεία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα