Η Χίλαρι κερδίζει και στην παράσταση νίκης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

Δημοσκοπικά ένα μόνο κάστρο δεν είχε πέσει ως τώρα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό της παράστασης νίκης ανάμεσα στους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους. Αυτό έπεσε το βράδυ της Τετάρτης. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το Reuters που διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίουκαι δημοσιοποιήθηκε χθες, κατέδειξε ότι πλέον περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι θα κερδίσει στις εκλογές

της 8ης Νοεμβρίου η Χίλαρι Κλίντον απ’ ό,τι ο Τραμπ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, έναντι 40% που πιστεύουν ότι νικητής από τις εκλογές θα βγει ο Τραμπ. Αυτό συνιστά μια δημοσκοπική κατάρρευση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οπότε η αντίστοιχη μέτρηση μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έδινε ένα 58% στη νίκη του Τραμπ και μόλις ένα 23% στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ακόμα και μεταξύ των ρεπουμπλικανών που δηλώνουν και υποστηρικτές του Τραμπ, το ποσοστό που πιστεύουν ότι ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος θα κερδίσει στις εκλογές είναι κάτω από το μισό, στο 49%.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το 83% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος πιστεύει ότι η εορτάζουσα τα 69α γενέθλιά της χθες Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσει στις εκλογές· μόλις το 8% προβλέπουν ότι ο Τραμπ θα εκλεγεί πρόεδρος. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των υποστηρικτών της Χίλαρι είναι στο 92% (από 83% τον περασμένο μήνα).

Κάθε άλλη έρευνα δείχνει ότι η Χίλαρι Κλίντον απολαμβάνει ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στον Τραμπ και ενώ απομένουν 10 μέρες για τις κάλπες. Ο Νέιτ Σίλβερ, ένας γκουρού των μετρήσεων, έδωσε στην προεδρική υποψήφιο των Δημοκρατικών 85,7% πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος.

Στον δρόμο για τη νίκη, ένα «φιδάκι» που φτιάχνει ο δημοσκόπος για το πώς μπορεί να κερδίσει ένας προεδρικός υποψήφιος φαίνεται ότι ακόμα και αν ο Τραμπ, παρ’ ελπίδα, πάρει τις πολιτείες της Αϊόβας, του Οχάιο, της Αριζόνας, της Φλόριντας, της Βόρειας Καρολίνας και της Νεβάδα (όπου προηγείται με σχετική άνεση η Χίλαρι), και πάλι δεν θα έχει φτάσει τους 270 εκλέκτορες για να αναδειχθεί νικητής. Θα πρέπει να κερδίσει και την Πενσιλβάνια, πράγμα θεωρητικά απίθανο.

The post Η Χίλαρι κερδίζει και στην παράσταση νίκης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα