Επίθεση ΝΔ σε Βούτση και Γαβρόγλου – Αντίθετος με τον ΠτΒ και ο Πάνος Καμμένος

15:06 9/8/2017 - Πηγή: Protagon

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ σχετικά με τη θέση της θρησκείας στην Ελλάδα και τους «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» καθώς και αυτές του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, επίσης στη δημόσια τηλεόραση, σχετικά με τις πανελλαδικές

εξετάσεις που τη μία καταργούνται σε τρία και την άλλη σε πέντε χρόνια, προκάλεσαν την συντονισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε δύο ανακοινώσεις.

Εν τω μεταξύ, θέση πήρε και ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο οποίος σε μήνυμά του στο Twitter δηλώνει την αντίθεσή του με περιεχόμενο των δηλώσεων:

Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) August 9, 2017

Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να μιλήσει για παραλήρημα:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

» Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επικρίνει τον κ. Γαβρόγλου για τις δηλώσεις του σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για το θέμα που προέκυψε με την στρατιωτική θητεία του, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας» από την πλευρά του υπουργού.

Διαβάστε: Βούτσης: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική»

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

» Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

» Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

» Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Βενιζέλος: «Γλυκομίλητα ολοκληρωτικές οι δηλώσεις Γαβρόγλου»

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την επιβολή κανόνων στα ΑΕΙ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος επισήμανε ότι «η άποψη Γαβρόγλου ότι ο υπουργός επέβαλε “ακαδημαϊκούς” κανόνες στα ΑΕΙ, λυπούμαι αλλά είναι γλυκομίλητα ολοκληρωτική. Δεν κατανοεί τα όρια της εποπτείας του κράτους και το σύγχρονο περιεχόμενο της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

The post Επίθεση ΝΔ σε Βούτση και Γαβρόγλου – Αντίθετος με τον ΠτΒ και ο Πάνος Καμμένος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα