Ενοχοι Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 για τις μίζες των εξοπλιστικών

Ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν το πρωί της Δευτέρας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα

μαύρου χρήματος). Το δικαστήριο μείωσε το ποσό του ξεπλύματος στα 10 εκατ. ευρώ (από 40 εκατ.) για τον πρώην υπουργό και τον άλλοτε γενικό διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου, Γιάννη Σμπώκο.

Αναλυτικά ένοχοι (ορισμένοι εξ αυτών με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) κρίθηκαν οι : Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου,Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης,Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη,Ιωάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα,Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών, οπότε και θα κριθεί ποιοι εκ των κατηγορουμένων θα επιστρέψουν στη φυλακή ή θα παραμείνουν ελεύθεροι (με την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Γιάννη Σμπώκου, είναι σήμερα ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους.

The post Ενοχοι Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 για τις μίζες των εξοπλιστικών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα