Σαουδική Αραβία: Δεκτές οι γυναίκες σε τρία γήπεδα από το 2018

Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στις γυναίκες να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις. Οχι παντού, αλλά σε τρία γήπεδα της χώρας από το 2018. Αυτό έκανε γνωστό η γενική αρχή Αθλητισμού του βασιλείου των Σαούντ.

«Εναρξη των προετοιμασιών προκειμένου να υποδέχονται οικογένειες από τις αρχές του 2018» ήταν το μήνυμα της αρχής στο Twitter.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις αθλητικές εκδηλώσεις στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της χώρας,

την Τζέντα, στα δυτικά, και στη Νταμάμ στα ανατολικά.

Για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας η απόφαση είναι μια κάποια πρόοδος, καθώς το άκρως συντηρητικό βασίλειο έχει αρχίσει πρόσφατα να αμβλύνει τους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών.

Μόλις αυτόν τον Σεπτέμβριο, ο βασιλιάς Σαλμάν επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγούν, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2018. Ηταν ιστορική απόφαση για την τελευταία χώρα του κόσμου που απαγόρευε στις γυναίκες να είναι στο τιμόνι. Η απαγόρευση είχε δημιουργήσει και ένα μικρό κίνημα αντίστασης με γυναίκες που ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και βίντεο με τις ίδιες να «παρανομούν» οδηγώντας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκατοντάδες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία παρέστησαν για πρώτη φορά σε γήπεδο του Ριάντ για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, με συναυλίες και σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2015 για πρώτη φορά είχε επιτραπεί η ψήφος των γυναικών σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Περίπου 1.000 γυναίκες είχαν θέσει υποψηφιότητα ενώ οι άνδρες υποψήφιοι ήταν σχεδόν 6.000. Ωστόσο, οι υποψήφιες έπρεπε να διεξάγουν την προεκλογική εκστρατεία πίσω από ένα διαχωριστικό ή δι’ αντιπροσώπου – άνδρα βεβαίως.

The post Σαουδική Αραβία: Δεκτές οι γυναίκες σε τρία γήπεδα από το 2018 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα