Εκλεισε η εταιρεία που έφτιαχνε τον πανάκριβο αποχυμωτή με Wi-fi

13:13 2/9/2017 - Πηγή: Protagon

Θα αγοράζατε από μια τεχνολογική startup έναν αποχυμωτή που κάνει πάνω από 300 ευρώ, τη στιγμή που στο εμπόριο υπάρχουν πολύ πιο φτηνοί; Για να μην μιλήσουμε για τους πλαστικούς που στύβουν μόνο με τη δύναμη των χεριών μας…

Αυτό ακριβώς πωλούσε η αμερικανική Juicero, μια εταιρεία που την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι κλείνει παρά το ότι είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από επνδυτές.

Η ανακοίνωση της Juicero, που πλέον αναζητά αγοραστή, πίσω από μια μπερδεμένη έκφραση κρύβει την

αποτυχία του επιχειρηματικού της μοντέλου: «Εγινε σαφές ότι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος κατασκευής και διανομής για μια πανεθνική αγορά πελατών χρειάζεται υποδομές που δεν μπορούμε να πετύχουμε σαν αυτόνομη επιχείρηση».

Η Juicero είχε βγάλει στο εμπόριο έναν αποχυμωτή αξίας 400 δολαρίων – απίστευτο ποσό που δικαιολογεί αμέσως το ερώτημα «μα τι κάνει;».

Σύντομα αποδείχτηκε ότι ήταν μια απάτη, αλλά στο μεταξύ είχε δημοσιευτεί ένα κολακευτικό κομμάτι στους New York Times ενώ είχε εξασφαλίσει και χρηματοδότηση.

Το μηχάνημα ήταν ουσιαστικά δύο «χέρια» που έστυβαν μια συσκευασία με έτοιμα ψιλοκομμένα φρούτα και λαχανικά, γράφει ο Guardian. Η εταιρεία πουλούσε έτοιμα πακέτα που οι χρήστες έβαζαν μέσα στον αποχυμωτή. Ο καθένας, όμως, θα μπορούσε απλά να τα στύψει από μόνος τους και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από το πανάκριβο μηχάνημα.

Η εταιρεία υποστήριζε ωστόσο ότι το μηχάνημα έστυβε με πίεση τεσσάρων τόνων(!). Εξηγούσε ακόμη ότι ο αποχυμωτής συνδέεται με το Ίντερνετ για να προφυλάσσει τους χρήστες από το να βάζουν ληγμένες συσκευασίες, αν όλες έφεραν πάνω τους ημερομηνία λήξης.

Λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα, επισημαίνει ο Guardian, τυπικό της κουλτούρας της Σίλικον Βάλεϊ. Το θράσος εξάλλου δεν έλειψε καθόλου από τους υπεύθυνους της εταιρείας: ο ιδρυτής της Νταγκ Εβανς είχε παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Στιβ Τζομπς.

The post Εκλεισε η εταιρεία που έφτιαχνε τον πανάκριβο αποχυμωτή με Wi-fi appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα