Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι δεν θα δεχτεί τη δόση χωρίς μέτρα για το χρέος

Η κυβέρνηση, με δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι, αν χρειαστεί, πρόκειται να παραιτηθεί από την δόση των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ αν δε υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους.

Ο υπουργός μάλιστα μιλά για διαστρέβλωση των δηλώσεων που έγιναν τη Δευτέρα. Πρόκειται για ενημέρωση ξένων συντακτών την οποία έκανε με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Η Bild σημειώνει ότι για

την καταβολή του ποσού, το οποίο ανέρχεται σε 7 δισ., η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μεταξύ άλλων, με το να μην καταβάλει χρέη σε εταιρείες οι οποίες συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει χωρίς έξωθεν βοήθεια την δόση του Ιουλίου και δεν θα απαιτηθεί νέο δάνειο. Σημειώνεται ότι η μη καταβολή της δόσης θα συνιστά για την Ελλάδα χρεοκοπία.

Η Αθήνα έχει συνδέσει ρητά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με την ψήφιση μέτρων που θα ελαφρύνουν το χρέος, πράγμα που απορρίπτουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας διέψευσε η πλευρά της κυβέρνησης ενώ μιλά για σκοπιμότητες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Διαστρέβλωση των δηλώσεών του καταγγέλλει στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η εφημερίδα Bild διαστρέβλωσε τις χθεσινές μου δηλώσεις. Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση τον Ιούλιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό το οποίο είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία», ανέφερε.

The post Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι δεν θα δεχτεί τη δόση χωρίς μέτρα για το χρέος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα