Από το νεότατο Peugeot 5008 του Μακρόν ως το Θηρίο του Τραμπ

19:48 6/9/2017 - Πηγή: Protagon

Το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται ένας ηγέτης υπακούει σε δύο αφεντικά. Το πρώτο είναι είναι η ασφάλεια και η άνεση – ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός πρέπει να μην κινδυνεύουν και να είναι άνετοι να μπορούν να διαβάσουν μια έκθεση ή να πιουν ένα ρόφημα κερδίζοντας χρόνο με τις μετακινήσεις τους. Το δεύτερο είναι η δήλωση, το μήνυμα, η εμπιστοσύνη στα εγχώρια προϊόντα, εφόσον αυτά υπάρχουν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί παρά να κυκλοφορεί με το καμάρι της αμερικανικής

αυτοκινητοβιομηχανίας, ο γάλλος ομόλογός του οφείλει να διαφημίσει τα γαλλικά μοντέλα, η γερμανίδα καγκελάριος να κυκλοφορεί με ένα γερμανικό αμάξι, ακόμα και ο κινέζος ηγέτης, κινέζικο θα πάρει. Τώρα τι συμβαίνει με τους έλληνες πολιτικούς αυτό είναι μια άλλη, πονεμένη, ιστορία…

Eνα Peugeot 5008 κι ένα Suv Premium DS για τον Εμανουέλ Μακρόν

Με ποιο αυτοκίνητο θα μετακινηθεί στους δρόμους της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν, δεν είναι ακόμα γνωστό. Πάντως την 14η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πτώσης της Βαστίλης, ο πρόεδρος της Γαλλίας χρησιμοποίησε το νεότατο Peugeot 5008, μέσα από το οποίο χαιρετούσε τα πλήθη όντας ο επικεφαλής της αυτοκινητοπομπής. Το ότι οι Γάλλοι είναι οι πιο τοπικιστές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών είναι γνωστό και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητα κακό. Και για τον λόγο αυτό, πέρα από το SUV της Peugeot που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ρεν και από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει ήδη της 20.000, o Μακρόν χρησιμοποιεί και το νέο DS 7 Crossback, πρώτο SUV της πολυτελούς μάρκας του ομίλου PSA (Peugeot – Citroën).

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πριν από μια πενταετία φωτογραφήθηκε μέσα σε μία υβριδική DS5, ο νέος ένοικος του Ελιζέ απαθανατίστηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μέσα στο SUV της γαλλικής φίρμας που προκαλεί ανοιχτά τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Vecchia Signora των προέδρων της Ιταλίας

Οι Ιταλοί μπορούν να δουν και θαυμάσουν από κοντά (ή έστω και τηλεοπτικά) την κομψή και αρχοντική προεδρική λιμουζίνα Flaminia Cabriolet-Landaulet 33 – την οποία λάτρευε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και χρησιμοποιεί σήμερα και ο Σέρτζιο Ματαρέλα – μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως η εθνική εορτή της Ιταλικής Δημοκρατίας στις 2 του Ιούνη αλλά και η ημέρα που ο πρόεδρος Ματαρέλα ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόκειται για ένα κόσμημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που σχεδιάστηκε από τον Πινινφαρίνα το 1960 έπειτα από σχετικό αίτημα του τότε προέδρου Τζοβάνι Γκρόνκι ενόψει της επίσκεψης στην Ιταλία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις τέσσερα οχήματα.

«Το Θηρίο» του Ντόναλντ Τραμπ

Μεταξύ των δεκάδων πρακτόρων που φροντίζουν για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, η Cadillac One που χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ για τις μετακινήσεις του είναι γνωστή ως «The Beast»,«Το Θηρίο». Ο χαρακτηρισμός, ωστόσο, δεν είναι καθόλου υπερβολικός αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πόρτες αυτού του τεθωρακισμένου περισσότερο άρματος παρά αυτοκινήτου ζυγίζουν όσο και οι πόρτες ενός Boeing 757 ενώ η αμερικανική προεδρία διαθέτει κι ένα αεροσκάφος αποκλειστικά για τη μεταφορά του ανά τον κόσμο. Το κόστος κατασκευής του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μια λιμουζίνα «made in Russia» για τον Πούτιν

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την καινούργια λιμουζίνα του προέδρου της Ρωσίας. Έπειτα από το αίτημα του Βλαντίμιρ Πούτιν για ένα αυτοκίνητο εξ ολοκλήρου «ρωσικό», οι μηχανικοί του Nami, του κρατικού Ινστιτούτου Αυτοκίνησης και Μηχανικών Ερευνών, έθεσαν σε εφαρμογή το Project Kortezh την ανάθεση του οποίου έχει αναλάβει επίσημα το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας. Οι πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές της ρωσικής λιμουζίνας που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο αποκαλύπτουν ένα τετραγωνισμένο κι επιβλητικό όχημα που παραπέμπει σε μια Bentley ή μια Rolls Royce. Το ρωσικό εθνόσημο, ωστόσο, με τον χρυσό δικέφαλο αετό που διακρίνεται στις πλευρές του οχήματος, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον κάτοχό του.

Η Jaguar XJ Sentinel της Τερέζα Μέι

Το «Prime Ministerial Car» τού ή τής εκάστοτε πρωθυπουργού της Βρετανίας δεν θα μπορούσε να μην είναι μια Jaguar και αυτή που χρησιμοποιεί η Τερέζα Μέι είναι μια XJ Sentinel με την αξία της να υπολογίζεται στις 300.000 στερλίνες. Η πρώτη «θεσμική» εμφάνιση του εν λόγω μοντέλου έγινε τον Μάιο του 2010 με αφορμή την άφιξη στην Ντάουνινγκ Στριτ του Ντέιβιντ Κάμερον. Το σασί είναι ενισχυμένο στην πίσω πλευρά του με 13 χιλιοστά χάλυβα ώστε να είναι ανθεκτικό στις εκρήξεις, τα τζάμια αλεξίσφαιρα ενώ στρώσεις από τιτάνιο και κέβλαρ προσφέρουν περαιτέρω προστασία. Στο εσωτερικό του υπάρχουν αποθέματα οξυγόνου για την προστασία τού ή τής επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας και των συνεπιβατών της από ενδεχόμενες επιθέσεις με χημικά.

Eνα Audi A8 W12 για την καγκελάριο της Γερμανίας

Για τις μετακινήσεις της η Άνγκελα Μέρκελ συνήθως χρησιμοποιεί ένα Audi A W12, παρότι επιθυμεί να είναι το δυνατόν αμερόληπτη και ουδέτερη όσον αφορά τις προτιμήσεις της, αλλάζοντας ανά διαστήματα αυτοκίνητα και επιλέγοντας, φυσικά, μοντέλα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Άλλωστε το εντυπωσιακό μοντέλο της Audi αποτελεί την επιλογή πολλών υπουργών και ηγετών άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο ισπανός Μαριάνο Ραχόι, χάρη στη διακριτική πολυτέλεια και την άνεση που προσφέρει, πέρα από την ύψιστη ασφάλεια. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, αποδίδει 500 άλογα, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Kitam: το «αγριογούρουνο» του μεξικανού προέδρου

Το μεξικανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέλεξε να προστατεύει τον Ενρίκε Πένια Νιέτο με ένα πρωτότυπο τεθωρακισμένο όχημα που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά στο Μεξικό. Εντός του Kitam («αγριογούρουνο» στη γλώσσα των Μάγια), ο πρόεδρος της χώρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014. Το πιο ισχυρό τεθωρακισμένο που κατασκευάστηκε ποτέ στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων του Μεξικού είναι απυρόβλητο σε σφαίρες και χειροβομβίδες, ακόμα και σε βαλλιστικούς πυραύλους μικρής ισχύος.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Κίνας για τον Σι

Η λιμουζίνα του νέου Μεγάλου Τιμονιέρη της Κίνας είναι ένα Hongoi L5. Η σημερινή έκδοση που χρησιμοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη χώρα τον Απρίλιο του 2013. To L5 αποτελεί την κινεζική απάντηση στην Bentley Mulsanne και στην Rolls-Royce Phantom ενώ η έκδοση για τους κοινούς Κινέζους του εν λόγω προεδρικού μοντέλου πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου το 2014. Πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο κινεζικής παραγωγής με το κόστος του να φτάνει στις 800.000 δολάρια.

The post Από το νεότατο Peugeot 5008 του Μακρόν ως το Θηρίο του Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα