Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (και) ο Γιάννης Ραγκούσης

19:05 6/9/2017 - Πηγή: Protagon

«Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας και του ιδρυτικού νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ν.3979/2011, με τον οποίο καθιερώθηκε η νομική υπόσταση και ισχύς της ηλεκτρονικής υπογραφής και του ηλεκτρονικού εγγράφου» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει ότι «με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ανοίξουμε τις πόρτες στη νέα γενιά, στις παραγωγικές ηλικίες, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού» και υπενθυμίζει ότι ως υπουργός Εσωτερικών που είχε την ευθύνη προετοιμασίας και εισήγησης των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων είναι βέβαιος για τη σπουδαιότητα τέτοιων μεγάλων προοδευτικών αλλαγών.

«Η νέα προοδευτική παράταξη έχει πολιτικό και ιστορικό χρέος να ανοίξει νέους δρόμους, να πει «ναι» στην καινοτομία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι εύλογες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του συστήματος πρέπει να μας οδηγήσουν στη λήψη των αναγκαίων διασφαλίσεων, σε καμία περίπτωση στην απόρριψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» επισημαίνει.

Γίνεται σαφές ότι σε ένα από τα μείζονα ζητήματα των διεργασιών, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά, εξελίσσεται το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο θέση έχουν πάρει δύο ακόμα υποψήφιοι πρόεδροι, ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων έχει δηλώσει: «Το να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής ηλεκτρονικά, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα της δημοκρατικής παράταξης προς την ανοιχτή κοινωνία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι θέμα δημοκρατίας».

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει τονίσει ότι «ο φοιτητής που βρίσκεται στη Βέρνη ή στο Εδιμβούργο θα πρέπει να μπορεί να ψηφίζει από τον υπολογιστή του». Επίσης, υποστήριξε ότι «η ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορεί να είναι τουλάχιστον το ίδιο αδιάβλητη με την παραδοσιακή ψηφοφορία στην κάλπη».

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Φώφη Γεννηματά είναι κατ’ αρχήν θετική στο ενδεχόμενο, βάζοντας ωστόσο επί τάπητος κάποιες προϋποθέσεις όπως της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

The post Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (και) ο Γιάννης Ραγκούσης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα