Απεγκλωβίζονται σώα τα παιδιά στη Ταϊλάνδη

16:11 8/7/2018 - Πηγή: Protagon

Τουλάχιστον τέσσερα από τα 12 παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στη Ταϊλάνδη είχαν βγει ως τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), δήλωναν οι Αρχές, οι οποίες φαίνεται να προχωρούν στον απεγκλωβισμό πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν αρχικά.

Τα δύο πρώτα παιδιά βγήκαν γύρω στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), περίπου δύο ώρες πριν από την αναμενόμενη ώρα εξόδου. Οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια έχουν

ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι

Οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες, από τους οποίους 50 είναι ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό και των άλλων παιδιών αλλά και του προπονητή τους.

Η επιχείρηση άρχισε νωρίς την Κυριακή και, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, αναμενόταν να κρατήσει ίσως και δύο με τρεις ημέρες. Οι Αρχές είχαν διευκρινίσει αρχικά ότι τα παιδιά θα έβγαιναν ένα-ένα.

Η απομάκρυνση κάθε παιδιού είναι μια περίπλοκη επιχείρηση που κρατάει σχεδόν δέκα ώρες, καθώς ο διασώστης πρέπει να διασχίσει στενές σήραγγες, κάποιες από τις οποίες είναι γεμάτες νερά. Η έξοδος μαζί με το παιδί είναι και αυτή δύσκολη.

Πάντως η πτώση της στάθμης των νερών μέσα στο σπήλαιο σημαίνει ότι μικραίνουν οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν κολυμπώντας και αντίστοιχα μακραίνουν τα τμήματα όπου μπορούν να περπατήσουν.

Οι Αρχές σημείωναν ότι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες άνοιγε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη διάσωση των παιδιών. Η κατάσταση μέσα στη σπηλιά όπου παρέμεναν για ένα δεκαήμερο έχει σταθεροποιηθεί και το οξυγόνο είναι αρκετό χάρη και στους σωλήνες που εγκαταστάθηκαν.

The post Απεγκλωβίζονται σώα τα παιδιά στη Ταϊλάνδη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα