Βγήκαν σώα τα δύο πρώτα παιδιά στη Ταϊλάνδη

15:29 8/7/2018 - Πηγή: Protagon

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλέστηκε το Reuters.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στο σπήλαιο. Τους παρέχεται ιατρική εξέταση. Δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο νοσοκομείο», είπε στο Reuters ο Τοσάθεπ Μπουντόνγκ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Τσιανγκ Ράι και μέλος της

ομάδας διασωστών.

Τα παιδιά βγήκαν γύρω στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), περίπου δύο ώρες πριν από την αναμενόμενη ώρα εξόδου.

Η επιχείρηση άρχισε νωρίς την Κυριακή και αναμένεται να κρατήσει ίσως και δύο με τρεις ημέρες. Οι Αρχές είχαν διευκρινίσει αρχικά ότι τα παιδιά θα βγαίνουν ένα-ένα.

Η απομάκρυνση κάθε παιδιού είναι μια περίπλοκη επιχείρηση που θα κρατήσει σχεδόν δέκα ώρες, καθώς ο διασώστης πρέπει να διασχίσει στενές σήραγγες, κάποιες από τις οποίες είναι γεμάτες νερά. Η έξοδος μαζί με το παιδί είναι και αυτή δύσκολη.

Οι Αρχές σημείωναν ότι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες άνοιγε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη διάσωση των παιδιών. Η κατάσταση μέσα στη σπηλιά όπου παραμένουν για ένα δεκαήμερο έχει σταθεροποιηθεί και το οξυγόνο είναι αρκετό χάρη και στους σωλήνες που εγκαταστάθηκαν.

The post Βγήκαν σώα τα δύο πρώτα παιδιά στη Ταϊλάνδη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα