ΗΠΑ 1/ Αγριες συγκρούσεις στο Σάρλοτ μετά τον θάνατο 43χρονου από αστυνομικά πυρά

Αγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου από αστυνομικό.

Δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν από τις μεταξύ τους συγκρούσεις, έπειτα από τον θάνατο του 43χρονου Κιθ Λαμόντ Σκοτ. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν δρόμους, έκλεψαν κουτιά από φορτηγά και έβαλαν φωτιές, ενώ η Αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες λάμψης προσπαθώντας να διαλύσει

το πλήθος.

Ο κόσμος πετούσε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας αυτός, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να εισβάλουν και σε πολυκατάστημα, προτού φτάσει στο σημείο η Αστυνομία, προκειμένου να φρουρήσει την είσοδο.

Protesters are running from the Walmart as Charlotte police arrive. @wsoctv #WakeUpWith9 pic.twitter.com/nNl7xg7dkT

— Mark Barber (@MBarberWSOC9) September 21, 2016

Σύμφωνα με τις Αρχές 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τις διαμαρτυρίες, ενώ συνελήφθη ένα άτομο.

Το απόγευμα της Τρίτης (για τις ΗΠΑ) ο αστυνομικός Μπρέντλεϊ Βίνσον πυροβόλησε και σκότωσε τον Κιθ Λαμόν Σκοτ. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε συγκρότημα διαμερισμάτων αναζητώντας έναν ύποπτο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα, όταν είδαν τον 43χρονο να βγαίνει από το όχημά του με ένα όπλο.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άνδρα ο οποίος «αποτελούσε επικείμενη θανάσιμη απειλή για τους αστυνομικούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Η οικογένεια του νεκρού αντέδρασε και υποστήριξε ότι ο 43χρονος κρατούσε βιβλίο και όχι όπλο και πως περίμενε τον γιο του στο πάρκινγκ. «Καθόταν συνήθως στη σκιά, διάβαζε το βιβλίο του και περίμενε το παιδί του να κατέβει από το λεωφορείο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κόρη του. «Δεν είχε όπλο, δεν τα έβαζε με κανέναν», τόνισε.

Better footage of the looting and arson by protesters for #KeithLamontScott in #Charlotte on I-85. pic.twitter.com/LAN8gZmIrl

— The Current Year (@TheeCurrentYear) September 21, 2016

Αργότερα, ο επικεφαλής της Αστυνομίας τού Σάρλοτ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί προειδοποίησαν πολλές φορές τον 43χρονο να πετάξει το όπλο του, προτού τον πυροβολήσουν. Τόσο ο νεκρός άνδρας, όσο και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε, είναι Αφροαμερικανοί.

Το συμβάν έρχεται μία μόλις ημέρα έπειτα από άλλο περιστατικό που αναστάτωσε τις ΗΠΑ, κατά το οποίο αστυνομικός πυροβόλησε άοπλο μαύρο άνδρα.

Με τον Σκοτ, ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά φέτος ανέρχεται στους 702. Από αυτούς, αναφέρει η Washington Post, η οποία κρατά δικό της αρχείο, οι 163 ήταν μαύροι…

The post ΗΠΑ 1/ Αγριες συγκρούσεις στο Σάρλοτ μετά τον θάνατο 43χρονου από αστυνομικά πυρά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα