Αγκυρα/ «Η Ελλάδα επιτρέπει την εκπαίδευση Κούρδων στο έδαφός της»

Επανήλθε, με νέες αιχμές κατά της Ελλάδας, στο ζήτημα των οκτώ τούρκων αξιωματικών ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, επανέλαβε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα έκδοσης των οκτών τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών. Και κλιμάκωσε τις δηλώσεις του με μία απειλή: «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα», τόνισε,

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα

μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο τούρκος υπουργός άσκησε κριτική και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών τις οποίες κατηγορεί ότι δεν εκδίδουν αυτούς που η Αγκυρα θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ). «Οσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους Γκιουλενιστές. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Πάντως, υποστήριξε ότι το επεισόδιο με τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια, που σημειώθηκε την Ξυριακή, δεν συνδέεται με το αίτημα της έκδοσης των οτκώ στρατιωτικών. Οπως είπε η επίσκεψη του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης κι ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

The post Αγκυρα/ «Η Ελλάδα επιτρέπει την εκπαίδευση Κούρδων στο έδαφός της» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα