Οι γιορτές αθλητισμού έφτασαν και στην Κρήτη

Ενα παιδί και μια μπάλα. Δίδυμο αχώριστο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε αλάνα. Αλλωστε το είχε πει και ο σπουδαίος γερμανός λογοτέχνης Ερμαν Εσσε: «Πώς μπορείς να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο; Είναι πολύ εύκολο. Πέτα του μια μπάλα!». Σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη χιλιάδων παιδιών να διασκεδάσουν και να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στοχεύει και ο ΟΠΑΠ με το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος μάλιστα, ο ΟΠΑΠ

διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα περιοχές της Ελλάδας. Η πρώτη για την νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου 770 παιδιά και 1.000 γονείς και συνοδοί συμμετείχαν σε δράσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Παιδιά από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ με τον παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τη συνοδό του στους αγώνες Κατερίνα Πατρώνη, τη διεθνή κολυμβήτρια του ΑΝΟΓ Γλυφάδας Άννα – Μαρία Νάσσιου, αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης του ΝΟ Ηρακλείου και αθλητές και αθλήτριες του τμήματος ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος από την στήριξη των μικρών ακαδημιών αλλά και των χιλιάδων μικρών φίλων του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα. Γι΄ αυτό και όλες οι δραστηριότητες των φεστιβάλ εστιάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια ομαδικότητας, ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων και όχι μόνο. Στα φεστιβάλ γίνονται και μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι. Επίσης τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων. Οι γονείς των παιδιών δεν είναι απλοί παρατηρητές αφού παρακολουθούν σεμινάρια και συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή 9.000 παιδιών και 15.000 γονέων –συνοδών ενώ πραγματοποιήθηκαν δέκα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές–Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.Οι

Οι ακαδημίες που συμμετέχουν, επωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγουςΠροπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFAΥψηλής ποιότητας προπονητικό υλικόΑσφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετάΣυμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα επόμενα Φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο είναι: Πάτρα, Αθήνα-Περιστέρι, Άργος, Θεσσαλονίκη (Στάδιο Αμπελοκήπων), Ιωάννινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο), Βόλος και Αθήνα-Καλλιθέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» και τα Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

The post Οι γιορτές αθλητισμού έφτασαν και στην Κρήτη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα