Το Nemo επέστρεψε στην Ελβετία και το υποδέχτηκαν σαν ήρωα - Λαοθάλασσα για τον μεγάλο νικητή της Eurovision

09:24 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2024, το Νέμο επέστρεψε στην Ελβετία και οι Ελβετοί του επεφύλασσαν μια μεγάλη υποδοχή σαν ήρωα. 

Εκατοντάδες Ελβετοί και θαυμαστές της Eurovision βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και μόλις αντίκρισαν το Nemo άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν.

Το Nemo με χαμόγελο χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος και χάθηκε στην αγκαλιά

των δικών του ανθρώπων.

Το τραγούδι του Nemo με τίτλο «The Code» αναφέρεται στο ταξίδι του ερμηνευτή προς τη μη δυαδική ταυτότητα φύλου (non binary). 

Οι θαυμαστές, που συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελβετίας, περίμεναν μέχρι τα μεσάνυχτα ώστε να προσγειωθεί η πτήση της Swiss International Air Lines από την Κοπεγχάγη.

One of the many people that were waiting for #Eurovision winner Nemo at Zurich Airport was TEYA (@wthisteya), who represented Austria last year and is a good friend of Nemo.

[ SRF] pic.twitter.com/SBosvam866

ESC Discord (@ESCdiscord) May 12, 2024

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με πανό που έγραφαν: «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε».

Σημειώνεται πως το Nemο ζει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, αλλά κατάγεται από την Ελβετία.

#Suisse

Voici la vidéo de l’arrivée de Nemo à l’aéroport de Zurich après sa victoire à l’#Eurovision 2024.

: SRF#ESC2024 I @SRGSSR I @RadioTeleSuisse I @SRF I @RSIonline I @RTRSRG I #srfESC I #EurosongCH I #Switzerland pic.twitter.com/EW8U5GY81C

— la chaine 12 points (@lachaine12pts) May 12, 2024

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου σημείωσε ότι για λίγο καιρό θα χαλαρώσει στον κήπο του: «Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο», ενώ αναφέρθηκε και στο σπασμένο τρόπαιο λέγοντας πως: «Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο».

Ευχαρίστησε και όσους περίμεναν στον αεροδρόμιο λέγοντας πως είναι «εξαιρετικά όμορφο… Μου έδειξε πόσο ωραίο είναι να είσαι μέλος μιας κοινότητας».

 

Σημειώνεται πως η Ελβετία κέρδισε το διαγωνισμό έπειτα από 36 χρόνια. Η τελευταία της νίκη ήταν με τη νεαρή τότε Celine Dion.

To άρθρο Το Nemo επέστρεψε στην Ελβετία και το υποδέχτηκαν σαν ήρωα - Λαοθάλασσα για τον μεγάλο νικητή της Eurovision δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα