Ρωσία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό στην Μπέλγκοροντ – Σύλληψη 61χρονου με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης

10:18 16/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Μπέλγκοροντ, στην Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της Ρωσίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί χθες την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι

βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.

Σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το φορτηγό του και η γυναίκα σκοτώθηκε σε χώρο στάθμευσης. Ο γιος της γυναίκας αυτής τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί «παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή». Δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πόλη επλήγη από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από σύστημα Vampire. Ο ίδιος δήλωσε ότι οχήματα και κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Μπέλγκοροντ και τα γύρω χωριά.

Το Μπέλγκοροντ, μια επαρχία που συνορεύει με την ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου, έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου από το 2022. Τον Δεκέμβριο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα μόνο πυραυλικό πλήγμα στην πόλη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γκλάντκοφ δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone κατά οχήματος που κινούνταν κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί χθες την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.

Την ίδια ώρα ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 61χρονο Ρώσο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσης για λογαριασμό της Ουκρανίας σε σιδηροδρομικό κόμβο του Υπερσιβηρικού στην περιοχή Σβερντλόφσκ.

Σύμφωνα με το TASS, η FSB δήλωσε ότι ο άνδρας είχε στρατολογηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου στην ουκρανική πόλη Λβιβ και εστάλη στη Ρωσία. Η υπηρεσία δήλωσε ότι ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και συνεργάζεται με τις αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά στόχων εντός της Ρωσίας που έχουν σημασία για την οικονομία της χώρας, χρησιμοποιώντας ιδίως drones μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει σειρά διυλιστηρίων στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το Κίεβο έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει στο στόχαστρο τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, βασική δίοδο για τη μεταφορά ρωσικών εμπορευμάτων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.

To άρθρο Ρωσία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό στην Μπέλγκοροντ – Σύλληψη 61χρονου με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα