Ο πόλεμος του Μεγάρου Μαξίμου με τα αστακοκάραβα, τα δάνεια OCIOS προς ΣΥΡΙΖΑ, το πλεκτό βραχιόλι του πρωθυπουργού, το …σατανικό σχέδιο των Κάλαμος και Κουδούνη κατά Ρομπ Λούκας της CVC και ο «εθνικός πρωταθλητής» στο consulting!

05:53 13/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Μαξίμου vs αστακοκάραβα

Πολλά επεισόδια θα ακολουθήσουν στο σήριαλ «Οι εταιρείες Κασσελάκη» λένε οι πληροφορίες της στήλης. «Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική, αν είχε, ξέρω κι εγώ, αστακοκάραβα ή βιντζότρατες ή οτιδήποτε άλλο» » δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Σκάι».«Δεν ξέρω, δεν είναι αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εδώ. Ούτε κανείς έθεσε ζητήματα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει.»

Αντιφάσεις

Λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης με αυτοαναιρέσεις. Την 1η Μαρτίου, στον ΑΝΤ1

δήλωσε ότι ζει από μερίσματα που έχει σε εταιρεία με δυο αστακοκάραβα χωρίς όμως να κατέχει διοικητική θέση. «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση» τόνισε. Έντεκα μέρες μετά, χθες, στο TikTok δήλωσε «έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023». Η εταιρεία που εμφανίστηκε να δίνει δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει μισθούς και δώρα στους εργαζόμενους των κομματικών ΜΜΕ, είναι η OSIOS CCL με έδρα το Μαϊάμι. Βγήκε στο φως από την διαμάχη που ξέσπασε με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιο Γεωργόπουλο που απολύθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δανειακή σύμβαση

Το ερώτημα που θέτουν κυβερνητικές πηγές είναι ποιος υπέγραψε την δανειακή σύμβαση της OCIOS LLC με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες η σύμβαση κατατέθηκε στην εφορία και στις τράπεζες για την μεταφορά των χρημάτων. Εάν έχει την υπογραφή Κασσελάκη, υπάρχει θέμα τονίζουν, διότι ο νόμος απαγορεύει την κατοχή μετοχών σε εταιρείες της αλλοδαπής, σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς αρχηγούς. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Σεπτεμβρίου και είχε δύο μήνες περιθώριο (23 Νοεμβρίου 2023) να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Φήμες

Καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δικαστικές εκκρεμότητες στις ΗΠΑ για λεφτά που διεκδικεί από πρώην συνεργάτες του, υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στις μεταβιβάσεις. Βέβαια κυκλοφόρησαν και φήμες ότι ήδη έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες απεμπλοκής του από τις εταιρείες. Αλλά μέχρι ο ίδιος ή η Δικαιοσύνη να το αποδείξουν, κανείς δεν θα ξέρει την αλήθεια. Ο νόμος είναι του 2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Φτιάχτηκε για τον Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξε τον Κασσελάκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός εννοώντας την υπόθεση με το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι που ήταν σε γαλλική εταιρεία στην οποία είχε μετοχές η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Η νομολογία μέχρι τότε απαγόρευε μόνο τις εξωχώριες εταιρείες και επεκτάθηκε σε όλες τις εταιρείες αλλοδαπής για να «πιάσει» και την σύζυγο του τότε προέδρου της ΝΔ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ραντεβού στην ΔΕΘ!

Έκοψε τα σενάρια για επίδομα το Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα ήταν πολύ εύκολο να πω «εκλογές έρχονται, δώσε κάτι» δήλωσε στον Σκάι. «Δεν θα το κάνω» τόνισε. «Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής». Το ραντεβού είναι στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο. Τότε θα υπάρχει μια καλή εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα έχει φανεί εάν ο τουρισμός θα είναι και πάλι η κότα με τα χρυσά αυγά όπως και εάν πάει καλά η πορεία των εσόδων. Οι όποιες παροχές θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα. Όταν δίνονται παραμονές εκλογών η επιδοματική πολιτική έχει αρνητικό ή αδιάφορο κοινωνικό πρόσημο όπως έδειξαν μυστικές έρευνες. Στην ακρίβεια δίνει καθημερινά εξετάσεις η κυβέρνηση και εκεί θα κριθεί. Αχίλλειος πτέρνα είναι και τα Τέμπη από τους κακούς χειρισμούς που έγιναν και δημιούργησαν την εικόνα ότι η υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης μιας εθνικής τραγωδίας όταν δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.

Στη σέντρα η Θεσσαλονίκη

Στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο έφτασαν οι άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις σε δυο τρανσέξουαλ άτομα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία των Πρασίνων θα γίνει σήμερα συζήτηση με θέμα «αύξηση της ρητορικής και της βίας κατά των LGBTQ: πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη». Η πρόταση πέρασε

με 191 υπέρ και 102 κατά. Κατά ψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και η Ακροδεξιά. Πόσο λυπηρό να δυσφημείται από τραγικές μειονότητες μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη που άνοιξε τους ορίζοντες της τα τελευταία χρόνια. Ο ρατσισμός όποια μορφή και να έχει είναι τοξικός. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται όταν το βάζουμε πάνω στο τραπέζι, όχι κάτω από το χαλί.

Euro Pride

Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Euro Pride 21-29 Ιουνίου. Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου που θα κατεβεί με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, είχε την πρώτη σύσκεψη με την Οργανωτική Επιτροπή. Οι ομοφοβικές επιθέσεις προκαλούν μια ανησυχία. Οι συζητήσεις που έγιναν ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας σεβασμός σε ότι αφορά τα θρησκευτικά πιστεύω. Ο Άνθιμος ήταν πολύ σκληρός. Ο νέος μητροπολίτης Φιλόθεος,46 χρόνων, θεωρείται από τις ήπιες φωνές της Εκκλησίας. Συνιστά «να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά». Η Θεσσαλονίκη θέλει να στείλει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και να τονίσει ότι τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν του άλλου.

Το βραχιόλι!

Το πλεκτό βραχιόλι που φορούσε ο πρωθυπουργός στο δεξί του χέρι τράβηξε την προσοχή του δημοσιογράφου Γιάννη Ντσούνου. «Μου το πήρε η σύζυγός μου στο ταξίδι που κάναμε στην Ινδία» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Προσπαθεί να αναδείξει θέματα που έχουν να κάνουν με χειροτεχνία, πολιτιστική παράδοση..» Το ρεπορτάζ της στήλης αποκάλυψε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη αγόρασε το βραχιόλι από τον παγκόσμιο οίκο κλωστοϋφαντουργίας Chanakya International ο οποίος

ιδρύθηκε το 1984 και είναι αφοσιωμένος στη διατήρηση και την αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ινδίας.

Με Dior και Gucci

Η Chanakya International εξερευνά δημιουργικές συνεργασίες με περισσότερους από 40 παγκόσμιους οίκους μόδας συμπεριλαμβανομένων των Dior, Gucci, Prada και Valentino. Η Chanakya International ίδρυσε το Chanakya School of Craft το 2016 — ένα μη κερδοσκοπικό σχολείο που είναι αφιερωμένο στη βιοτεχνία, τον πολιτισμό και τη δημιουργία νέας αυτονομίας για τις γυναίκες. Αυτό επισκέφθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει πάνω από 300 τεχνικές κεντήματος στο χέρι μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα σπουδών που στηρίζεται στις φωνές και τις ζωές ιστορικών γυναικείων μορφών. Το σχολείο έχει διδάξει πάνω από 1000 γυναίκες μέχρι σήμερα.

Οι Κάλαμος και Κουδούνης και η εκδίκηση από τον Λούκας της CVC!

Όποιος δεν έχει μνήμη αμοιβάδας θα θυμάται πως σχεδόν οι ίδιοι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές, οι κ.κ. Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης, που εμφανίζονται τώρα ως σίγουροι αγοραστές την έκτασης στην Κασσιόπη Κέρκυρας από την NCH Capital ήταν κάποτε οι σίγουροι αγοραστές της Εθνικής Ασφαλιστικής! Μόνο που τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχαν τα εχέγγυα που ζητούσε ο Γιάννης Στουρνάρας και η Τράπεζα της Ελλάδος! Και το πολυδιαφημισμένο deal δεν έγινε ποτέ. Ειδικά όταν εμφάνιζαν ως συνεπενδυτή τον εκ Βενεζουέλας ομογενή Θεόδωρο Δουζόγλου χωρίς ο τελευταίος να το γνωρίζει!

Τώρα το ίδιο επενδυτικό σχήμα, γιατί ο έτερος ομογενής Ντ. Μητρόπουλος διαψεύδει την εμπλοκή του, συζητά να αγοράσει το στοιχειωμένο ακίνητο, την πρώτη πώληση ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ που επί δέκα και πλέον χρόνια παραμένει στα σχέδια. Οι Αμερικανοί της NCH Capital τα βρήκαν σκούρα με τους κροίσους που διαθέτουν βίλες στην περιοχή και δεν ήθελαν καμία τουριστική ανάπτυξη. Τα σχέδια για τουριστικό συγκρότημα στο ακίνητο ανακοινώθηκαν χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν.

Κατά σύμπτωση, η Εθνική Ασφαλιστική αγοράστηκε από την CVC Capital, ένα από τα αφεντικά της οποίας, ο Ρομπ Λούκας, διαθέτει πολυτελή βίλα στην Κασσιόπη. Είχε πάει ο ίδιος ο Λούκας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να μην προχωρήσει την επένδυση γιατί οι πλούσιοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Ρότσιλντ, δεν ήθελαν φασαρία και τουρίστες. Μάλλον οι Κάλαμος και Κουδούνης θέλουν να πάρουν την εκδίκηση τους για την Εθνική Ασφαλιστική και να χτίσουν τουριστικό συγκρότημα μεσοτοιχία με τον Ρομπ Λούκας!

Μας άφησε χρόνους η Next e Go Mobile με το εργοστάσιο αυτοκινήτων!

Στην Κασσιόπη είχε βάλει τον θεμέλιο λίθο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς τελικά να προχωρήσει η επένδυση. Ο πρωθυπουργός είχε συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και στις ανακοινώσεις της γερμανικής Next e Go Mobile περί εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία, που ελέγχονταν από τον Αλβανικής καταγωγής Ναζίφ Ντεστάνι, κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες αίτηση πτώχευσης στη Γερμανία! Αφού πούλαγαν επί μήνες φούμαρα για το που θα κάνουν το εργοστάσιο στην Ελλάδα, στο τέλος ανακοίνωσαν πως θα πάνε Βουλγαρία. Τελικά ακόμα τους περιμένουν στη Σόφια, όπως τους περιμένουν και στο Βόλο ή την Πάτρα όπου υποτίθεται πως θα εγκαθιστούσαν τη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων.

Θέλουν «εθνικό πρωταθλητή» στις συμβουλευτικές υπηρεσίες

Πολλοί ψάχνουν να μάθουν τα σχέδια του γνωστού λογιστή Αριστείδη Καρτσώλη που μαζί με τον Γιώργο Πουλόπουλο, της Bright Business Solution, προωθούν τη δημιουργία «εθνικού πρωταθλητή» στο consulting και αγοράζουν (ή θέλουν να αγοράσουν) αρκετές εταιρείες συμβούλων. Ακούγεται πως έχουν ήδη συμφωνήσει να αποκτήσουν το ποσοστό του κ. Χρήστου Καινούργιου στη Διαδικασία, τη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία συμβούλων μετά την Planet. Συζητούν και για την αγορά της Toolbox, εταιρείας με πολύ μεγάλη παρουσία στα τεχνολογικά έργα του δημοσίου. Γενικά υπάρχει μια αναστάτωση στην αγορά των συμβούλων επειδή κανείς δεν θέλει να ανατραπούν οι σημερινές ισορροπίες. Όμως κάποιοι θεωρούν πως οι λεγόμενοι Big 5, οι ισχυροί ξένοι του κλάδου, μονοπωλούν τα φιλέτα.

Κάτι συμβαίνει στη Helleniq Energy

Η μικρή υποχώρηση της μετοχής την τελευταία εβδομάδα διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά εν μέσω φημολογίας πως ισχυρός παράγοντας του Χρηματιστηρίου τοποθετείται στο χαρτί! Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς φημολογείται διαζύγιο με την ιταλική Edison στην Elpedison, ενώ ορισμένοι με μεγαλύτερη φαντασία βλέπουν ακόμα και δεύτερο γύρο μετοχοποίησης με περαιτέρω περιορισμό του ποσοστού των βασικών μετόχων. Σήμερα ο όμιλος Λάτση έχει το 40,41% και το ΤΑΙΠΕΔ το 31,18%. Έχουν περιθώριο για ένα ακόμα γύρο διάθεσης ποσοστών τώρα που έκλεισε ο κύκλος πώλησης των ποσοστών του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες. Αν και απομένει ένας ακόμα γύρος στην Εθνική.

Ο Θανάσης Πηλιούνης, η Teledome και η Radefy

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Teledome που κάποια στιγμή είχε συμφωνήσει να αγοραστεί από τον όμιλο Intracom. H συμφωνία έσπασε και για χρόνια oι βασικοί της μέτοχοι, η οικογένεια Πηλιούνη, μάχονταν στα δικαστήρια με τον Σωκράτη Κόκκαλη με απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Θανάσης Πηλιούνης δεν εγκατέλειψε πάντως το επιχειρείν. Σήμερα διοικεί την Radefy, μια εταιρεία λογισμικού για διαχείριση καταλυμάτων με πολύ σοβαρό πελατολόγιο στην αγορά του Airbnb και των άλλων πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εδώ ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό» ή το «αν αποκτήσεις το μικρόβιο του επιχειρείν, δε φεύγεις ποτέ, όσες δυσκολίες και αν περάσεις».

To άρθρο Ο πόλεμος του Μεγάρου Μαξίμου με τα αστακοκάραβα, τα δάνεια OCIOS προς ΣΥΡΙΖΑ, το πλεκτό βραχιόλι του πρωθυπουργού, το …σατανικό σχέδιο των Κάλαμος και Κουδούνη κατά Ρομπ Λούκας της CVC και ο «εθνικός πρωταθλητής» στο consulting! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
συριζα, cvc, δανεια, cvc, μαξιμου, σχεδιο, δανειακή σύμβαση, γιάννης στουρνάρας, ΑΝΤ1, εταιρεία, μμε, φως, llc, τραπεζες, εκκρεμότητες, ηπα, επιδομα, πασχα, εκλογες, θεσσαλονικη, Χριστούγεννα, euro, pride, ιουνίου, dior, gucci, prada, valentino, school, craft, μνήμη, capital, στουρναρας, deal, mobile, ελλαδα, πατρα, bright, business, planet, big, elpedison, intracom, newsit, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, newsit.gr, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, γιάννης στουρνάρας, μνήμη, αιτηση, βουλγαρια, δωρα, εδρα, εθνικη, εθνικη ασφαλιστικη, εφορια, ηπα, θεμα, θρησκευτικα, μμε, οριζοντες, προγραμμα, ρατσισμος, ρωτησε, σκαι, φημες, φως, capital, dior, gucci, llc, prada, valentino, αυγα, αγορα, αρθρο, αμερικη, αφιερωμενο, βιλα, βιλες, γινει, γυρος, δανειακή σύμβαση, δανειο, δευτερο, εγινε, ευκολο, ευρω, ηπιες, υπαρχει, εκθεση, εκκρεμότητες, εβδομαδα, εργα, εξετασεις, ερευνες, ερχονται, εταιρεία, ιδιο, υποθεση, ισχυει, εικονα, οικο, κυβερνηση, κυκλος, κομμα, λαδι, λεφτα, λογο, μηνες, μητσοτακης, μορφη, ομιλος, οικογενεια, παρισι, υπογραφη, πτερνα, ραντεβου, ροτσιλντ, σεβασμος, σεντρα, συζητηση, συζυγο, σηριαλ, σοφια, σπιτι, σχεδια, σχολειο, τεμπη, τουρισμος, ισχυρος, φαντασια, χερι, mobile, bright, business, big, craft, deal, δικαιωματα, δωσε, εκδικηση, elpedison, euro, επεισοδια, φευγεις, intracom, ιουνίου, μητροπουλος, πηγες, πληροφοριες, planet, pride, πωληση, school, ταξιδι, τραπεζα, θανασης, θελω να, θεματα
Τυχαία Θέματα
Μεγάρου Μαξίμου, OCIOS, ΣΥΡΙΖΑ, …σατανικό, Κάλαμος, Κουδούνη, Ρομπ Λούκας, CVC,megarou maximou, OCIOS, syriza, …sataniko, kalamos, koudouni, rob loukas, CVC