Ώθηση έλαβε η Italgas από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα το 2023 – Τι έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα

05:36 13/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Θετικές επιδόσεις χαρακτήρισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Italgas για το 2023, καθώς ο ιταλικός όμιλος είχε αύξηση κερδών και τζίρου με ώθηση και από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα έφτασαν το 1,77 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,4%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν 9,3% στο 1,18 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη κατά 11,1% στα 439,6 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις έφτασαν τα 906,5 εκατ. ευρώ διεθνώς.

Οι δραστηριότητες στην
Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η Italgas προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση της ΕΝΑΟΝ και ΕΝΑΟΝ ΕΔΑ, μέσω της συγχώνευσης των ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΕΔΑ Αττικής.

Οι νέες εταιρείες θα είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των δικτύων φυσικού αερίου στις περιοχές αρμοδιότητάς τους. Είχε προηγηθεί ένα χρόνο νωρίτερα η εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Οι εταιρείες φυσικού αερίου που ελέγχει η Italgas στην Ελλάδα συνεισέφεραν πέρυσι με πωλήσεις 967 εκατ. κ.μ. αερίου μέσω 599.000 ενεργών μετρητών σε καταναλωτές.

Η Italgas ελέγχει πλέον ένα δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 7.924 χμ στη χώρα μας, το οποίο ενισχύθηκε πέρυσι κατά 433 χμ.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 2023 τα 106 εκατ. ευρώ, ενώ θετικά αποτιμάται η απόφαση της ΡΑΑΕΥ να εγκρίνει το ρυθμιζόμενο έσοδο και το WACC της εταιρείας για την περίοδο ως το 2026.

Στους στόχους της ιταλικής εταιρείας για το εξής συγκαταλέγεται η ενίσχυση του δικτύου αερίου σε Ελλάδα και Ιταλία, η επέκταση σε νέες δραστηριότητες όπως η ύδρευση και η ενεργειακή αποδοτικότητα, καθώς και ο εκσυγχρονισμός της.

Η διοίκηση του ομίλου χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συνεισφορά των ελληνικών δραστηριοτήτων και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις επενδύσεις της στην εγχώρια αγορά.

To άρθρο Ώθηση έλαβε η Italgas από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα το 2023 – Τι έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώθηση, Italgas, Ελλάδα, 2023 –,othisi, Italgas, ellada, 2023 –