Εξηγήσεις για την «παραχώρηση» ελληνικών δυνάμεων στις ΗΠΑ καλείται να δώσει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση θα ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα τεχνικά μνημόνια που συνοδεύουν την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και προβλέπουν την «προσφορά» ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ «οπουδήποτε στην Ευρώπη»!

Η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τα κείμενα …στα μουλωχτά ,γνωρίζοντας ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτά θα προκαλέσουν και ερωτήματα και αντιδράσεις.

Ωστόσο οι επίμαχες προβλέψεις των «τεχνικών μνημονίων» έγιναν αντιληπτές μετά από τη δημοσίευση τους και σήμερα η

κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει επαρκώς να εξηγήσει τι σημαίνει «η τοποθέτηση/απόσπαση προσωπικού των ελληνικών Ε.Δ. σε μονάδες των Η.Π.Α. στην Ευρώπη».

Μέσω του «στρατού» των τρολς που αναλαμβάνουν να …εξηγήσουν τις κυβερνητικές πονηριές, γίνεται από χθες φιλότιμη προσπάθεια να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ότι η «παραχώρηση» στρατιωτικού προσωπικού αφορά μόνο σε επιτελικές θέσεις! Δεν μας εξηγούν τις αναφορές στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και πολύ περισσότερο στις μακάβριες αναφορές για τις περιπτώσεις που υπάρχουν απώλειες.

Όσο για τις αστειότητες περί «απόκτησης εμπειριών» θα θέλαμε να απαντήσει η κυβέρνηση αν οι στρατιωτικοί μας που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ δεν έχουν παραστάσεις και εμπειρία και χρειάζεται να υπαχθούν υπό τις διαταγές των ΗΠΑ για να αποκτήσουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παίζει» πολύ επικίνδυνα παιχνίδια και δυστυχώς το κάνει έχοντας ήδη στον απολογισμό της νεκρούς. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από όσα η χώρα παθαίνει και το κακό είναι ότι αυτοί οι κάποιοι κυβερνούν. Είναι καιρός να καταλάβουν όμως ότι η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία τους για να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό.

Ελπίζουμε ότι συνολικά η αντιπολίτευση θα αντιδράσει σε όσα επιχειρεί να «περάσει» η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή.

The post Εξηγήσεις για την «παραχώρηση» ελληνικών δυνάμεων στις ΗΠΑ καλείται να δώσει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξηγήσεις, ΗΠΑ, Μητσοτάκη,exigiseis, ipa, mitsotaki