Από την Πέμπτη... Ιούλιος: «Έρχεται» ισχυρό κύμα ζέστης με 32άρια και αφρικανική σκόνη - Η πρόβλεψη Κολυδά

09:46 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και από φθινόπωρο σε προχωρημένο καλοκαίρι είναι η πορεία που ακολουθεί ο καιρός από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά. «Κύμα» ζέστης με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι

την προσεχή Τετάρτη(16.05.24), ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, «τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

 

Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως  στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Πέμπτη και Παρασκευή

Πέμπτη (16.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

Παρασκευή (17.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

To άρθρο Από την Πέμπτη... Ιούλιος: «Έρχεται» ισχυρό κύμα ζέστης με 32άρια και αφρικανική σκόνη - Η πρόβλεψη Κολυδά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα