Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Σαλβατόρε Φεραγκάμο του υποδηματοποιού των σταρ

23:17 11/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Μια διαφορετική έκθεση μπορεί να δει κανείς στην Φλωρεντία όπου ο εμβληματικός οίκος υποδημάτων Σαλβατόρε Φεραγκάμο γιορτάζει τον ένα αιώνα από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος του στο Χόλιγουντ. Στην έκθεση στο ομώνυμο μουσείο παρουσιάζεται λεπτομερώς η ζωή και η επαγγελματική πορεία του θρυλικού σχεδιαστή υποδημάτων.

Η έκθεση «Salvatore Ferragamo 1898-1960» στο Μουσείο Φεραγκάμο στη Φλωρεντία εξυμνεί το πρωτοποριακό πνεύμα του οραματιστή

σχεδιαστή από την Ιταλία, τις εμβληματικές δημιουργίες και τις σχέσεις του. Η τάση του σχεδιαστή για εφεύρεση και καινοτομία ξεδιπλώνεται σε εννέα ενότητες.

Στην έκθεση εκτίθενται αρχειακά σχέδια και η έρευνα του Φεραγκάμο, η οποία τελικά οδήγησε σε πολυάριθμες καινοτόμες στιγμές στην καριέρα του.

Επίσης, αναδεικνύονται οι σπουδές του στην ανατομία, η εμπειρία του στην κατασκευή και τη διακόσμηση, ο πειραματισμός με το χρώμα καθώς και η τολμηρή έρευνά του σε σχήματα και υλικά.

Ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να δει τις ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εμπνεύσεις του σχεδιαστή που τελικά τον οδήγησαν πίσω στη Φλωρεντία το 1927.

Αρχικά, προβάλλεται η προσωπική ιστορία του ιδρυτή του οίκου, από τη γέννησή του στο Μπονίτο το 1898 έως τον πρόωρο θάνατό του το 1960.

For the 100th anniversary of the first Salvatore Ferragamo store in Hollywood, #Ferragamo presents the new retrospective SALVATORE FERRAGAMO 1898-1960 at Museo Ferragamo in Florence. Celebrating the life and vision of the House’s founder.
Discover more at https://t.co/tvPTKZ9T19 pic.twitter.com/wnPPoRDLjU

FERRAGAMO (@Ferragamo) October 27, 2023

 

Στη συνέχεια με φωτογραφίες, βίντεο και υποδήματα περιγράφεται η εποχή του σχεδιαστή στο Χόλιγουντ, από το 1923 έως το 1927. Σε άλλη ενότητα της πλούσιας έκθεσης περιλαμβάνονται τα υλικά και οι πηγές έμπνευσής του.

Άλλη ενότητα της έκθεσης είναι αφιερωμένη στις επιστημονικές μελέτες του Φεραγκάμο σχετικά με τη δομή του ποδιού, τις λύσεις για την υποστήριξη υποδημάτων με βάση το σωματικό βάρος και την κατανομή. Επίσης παρουσιάζονται τα ανατομικά σχέδια που είχε δημιουργήσει και τα κορυφαία συμπεράσματά του στον κλάδο.

Μέρος της έκθεσης είναι όλες οι εφευρέσεις του σχεδιαστή και οι πατέντες που απέκτησε για αυτές, όπως τα υποδήματα με τακούνι πλατφόρμα από φελλό, τα πέδιλα με λουριά.

Ακόμα, τα χρώματα από το αρχείο του, ζωηρό κίτρινο, μαύρο, σμαραγδί, μπλε, χρυσού, ασημί και το αγαπημένο του, το κόκκινο παρουσιάζονται επίσης στην έκθεση.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν επίσης να απολαύσουν φωτογραφίες του Σαλβατόρε Φεραγκάμο με διάσημους αστέρες του κινηματογράφου, αριστοκράτες και εκπροσώπους του τζετ σετ να φορούν δημιουργίες του.

Η έκθεση «Salvatore Ferragamo 1898-1960» θα φιλοξενείται έως τον Νοέμβριο του 2024 στο Museo Ferragamo που βρίσκετι στην Piazza di Santa Trinita τη Φλωρεντίας.

To άρθρο Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Σαλβατόρε Φεραγκάμο του υποδηματοποιού των σταρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα