«Μακάρι να προλάβω» δηλώνει η καρκινοπαθής μητέρα στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια

21:57 11/1/2024 - Πηγή: NewsIt

«Μακάρι να προλάβω», δήλωσε η καρκινοπαθής μητέρα Κατερίνα Μασουρίδου – μέλος ομόφυλης οικογένειας – για να παντρευτεί τη σύντροφό της, εφόσον περάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλιώς η 4χρονη κόρη της ενδέχεται να καταλήξει σε ίδρυμα, επειδή δεν θα υπάρχει νομικός κηδεμόνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες (10.1.2024) στο παράδειγμα της μητέρας με καρκίνο, εξηγώντας ένα μέρος του σκεπτικού πίσω από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με την ίδια να δηλώνει σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι

«μακάρι να προλάβει» να παντρευτεί τη σύντροφό της.

«Είμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να δούμε αν έχω μετάσταση. Μακάρι να προλάβουμε, να γίνει δηλαδή όντως κάτι…», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η καρκινοπαθής μητέρα Κατερίνα Μασουρίδου.

«Μακάρι να γίνει έγκαιρα. Μακάρι, δηλαδή, να βοηθήσει και εμάς που καιγόμαστε σχετικά άμεσα αλλά και όλους, όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια. Και όλα τα υπόλοιπα παιδιά βασικά, να μην είναι στον αέρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Παρά το σύμφωνο συμβίωσης που έκανε η κ. Μασουρίδου με τη σύντροφό της όταν ήταν έγκυος, νομικά η σύντροφός της δεν αναγνωρίζεται ως κηδεμόνας του παιδιού. «Γραφειοκρατικά δεν υπάρχει λύση. Η μόνη λύση είναι αν περάσει η αναγνώριση, να μπορέσει δηλαδή η Νικολέττα να αναγνωριστεί ως γονέας του παιδιού γιατί είναι! Απλά να μπορέσει να αναγνωριστεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης, ότι στον πυρήνα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι τα παιδιά και η ανάγκη να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών.

«Ρωτώ ειλικρινά και κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια επιφύλαξη για το θέμα αυτό: Εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία ήδη υπάρχουν με το να μην ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά, τα λίγα ζευγάρια που τελικά τους αφορά το ζήτημα;», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην περίπτωση ομόφυλης μητέρας με καρκίνο.

«Αν πεθάνει, εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

To άρθρο «Μακάρι να προλάβω» δηλώνει η καρκινοπαθής μητέρα στην οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα