Χάκαραν την κρατική τηλεόραση του Ιράν την ώρα του δελτίου ειδήσεων με μηνύματα κατά του Αλί Χαμενεΐ

13:55 9/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του Ιράν κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, όταν ένα πλάνο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διακόπηκε από μια μάσκα και ένα αντικυβερνητικό μήνυμα.

Οι χάκερ κατάφεραν να παρέμβουν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του Ιράν και να μεταδώσουν το αντικυβερνητικό τους μήνυμα βάζοντας «φωτιά» στον Αλί Χαμενεΐ, την ώρα που η χώρα συνταράσσεται από αιματηρές διαδηλώσεις

με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

Όπως αναφέρει το BBC, το δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου διακόπηκε περίπου στις 21:00 (τοπική ώρα) από το μήνυμα των χάκερ, όπου εμφανίστηκε μια μάσκα και μετά έδειχναν εικόνες του Αλί Χαμενεΐ με φωτιές γύρω του και έναν στόχο να σημαδεύει το κεφάλι του αλλά και της Μαχσά Αμινί και των τριών άλλων γυναικών που σκοτώθηκαν στις αιματηρές διαδηλώσεις. Παράλληλα, ακουγόταν και το σύνθημα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία».

Ένα από τα μηνύματα έγραφε «ακολουθήστε μας και ξεσηκωθείτε» και ένα άλλο έλεγε ότι «το αίμα των νέων ανθρώπων μας στάζει από τα πόδια σας». Η διακοπή με το μήνυμα του χάκερ γκρουπ, Adalat Ali (μτφ. «η δικαιοσύνη του Αλί»), κράτησε λίγα δευτερόλεπτα πριν επανέλθει η κανονική ροή προγράμματος.

Δείτε τη στιγμή που οι χάκερ διακόπτουν το δελτίο ειδήσεων:

Τέτοιες εκδηλώσεις εξέγερσης εναντίον του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι σπάνιες καθώς κατέχει σχεδόν πλήρη εξουσία εντός του Ιράν. Αλλά μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί, μεγάλο μέρος του κόσμου διαφωνεί ανοιχτά με την ηγεσία του κράτους.

To άρθρο Χάκαραν την κρατική τηλεόραση του Ιράν την ώρα του δελτίου ειδήσεων με μηνύματα κατά του Αλί Χαμενεΐ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάκαραν, Ιράν, Αλί Χαμενεΐ,chakaran, iran, ali chameneΐ