Σύνθια Σάπικα: Ποια είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που έκοψε τα μαλλιά της στον «αέρα» για τις γυναίκες του Ιράν

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το όνομά της αναφέρεται παντού. Η Σύνθια Σαπίκα, η δημοσιογράφος που έκοψε τα μαλλιά της στον «αέρα» του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων σε ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες του Ιράν, έγινε αμέσως viral.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία. Καλό σας μεσημέρι» είπε στην αποφώνηση του δελτίου και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μαλλιά της, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το τηλεοπτικό κοινό.

Από τη Γερμανική
Φιλολογία στη Δημοσιογραφία

Η Σύνθια Σαπίκα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι 53 ετών και το πραγματικό της όνομα είναι Ροδάνθη. Είναι μητέρα δύο παιδιών του Αλέξανδρου και της Κατερίνας.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της επειδή η μητρότητα της χτύπησε την πόρτα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προσωρινά τις σπουδές της και αργότερα σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική στην Αθήνα.

Όταν, το 2010 έμεινε άνεργη ολοκλήρωσε το bachelor και συνέχισε το master στη γλωσσολογία και την ανάλυση πολιτικών κειμένων στα γερμανικά και τα ελληνικά.

Η Σύνθια Σαπίκα μιλά πέντε: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και λίγα ιταλικά.

Όσοι τη γνωρίζουν μιλούν για την ιδιαίτερη ευαισθησία στις έμφυλες διακρίσεις.

Η συνεργασία με τον Θοδωρή Δρακάκη

Η πρώτη εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα στη δημόσια τηλεόραση ήταν ένα καθημερινό μαγκαζίνο που παρουσίαζε εναλλάξ με τον Θοδωρή Δρακάκη. Έχει εργαστεί στο Mega, στις εφημερίδες Απογευματινή και Μακεδονία, ενώ άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Το 2015, η Σύνθια Σαπίκα πέρασε πρώτη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για πέντε χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή ΣΥΝ στην ΕΡΤ 3.

«Οι εποχές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η ενημέρωση πολύτιμη. Με την ευχή η ΕΡΤ3 να παραμείνει στην αιχμή της ενημέρωσης, με πλούσια ενημερωτική ζώνη από την πρώτη γραμμή των γεγονότων χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις, όπως πάντα ανεξάρτητα κάναμε όλοι- θα υπηρετήσω το κανάλι μου και όλους εσάς από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 14.00 καθημερινά. Θα τα λέμε από εκεί λοιπόν, και από τη σελίδα της εκπομπής, όπου θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις για θέματα, ενώ θα μετρούμε όλοι μέρες για να ξαναβρεθούμε στο ΣΥΝ», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook για το πρόωρο τέλος της εκπομπής.

Η σχέση με την πολιτική και η υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία

Το 2019, η δημοσιογράφος αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική. Ήταν υποψήφια στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η σχέση με τα παιδιά της

«Κάνω τέλεια παρέα με το γιο μου και προσπαθώ να αποτρέπω την κόρη μου από το να με νταντεύει. Για να σοβαρευτούμε, τώρα είναι τέλειο που είμαστε σχετικά κοντά σε ηλικία αλλά τα παιδιά μου στερήθηκαν μία ώριμη, πιο στιβαρή μαμά. Αντιθέτως δεν έχασα ευκαιρία να χοροπηδώ και να μαθαίνω καινούρια πράγματα μαζί τους», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα karfitsa.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Κορινθίου: «Πού βγήκε επίσημα ότι θα είμαι στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1;» (Video)

Οι τίτλοι από τα Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων (Video)

Νίκος Κοκλώνης: «Μου είπε το BBC να κάνουμε το J2US 1,5 ώρα και τους είπα “τόσο θέλουμε να ζεσταθούμε”» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύνθια Σάπικα, Ποια, ΕΡΤ3, Ιράν,synthia sapika, poia, ert3, iran