Υπόθεση Παλέ (Άρης): Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναφέρεται στα γεγονότα της διακοπής στο ματς Άρης-ΠΑΟΚ του Σαββάτου...

Φωνάζει ο Άρης για τα χτεσινά λοιπόν και δεν έχει άδικο λέω εγώ. Δηλαδή και έχει άδικο και δεν έχει άδικο. Βασικά με τα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Άρης δικαιούται να λέει ότι είναι αδικημένος ή εν πάση περιπτώσει ότι τον

μεταχειρίζονται λες και είναι ο φτωχός συγγενής που μπορεί να είναι φτωχός οικονομικά αλλά το brand name του στο μπάσκετ τουλάχιστον είναι πολύ υψηλό και δίπλα στους "αιώνιους" της Αθήνας. Άλλωστε ο Άρης αποτέλεσε την δεκαετία του 80' την αφορμή να πέσει χρήμα από τους Αθηναίους και από τον Άρη των Γκάλη-Γιαννάκη και Ιωαννίδη μάθαμε την Ευρωλίγκα (τότε πρωταθλητριών βέβαια). Τώρα αν χτες έπεσε ρολό χαρτί ή κέρμα ή μπουκάλι στον Αναστόπουλο, στον αγωνιστικό χώρο και γενικότερα δεν το ξέρω καλά. Τώρα τι ακριβώς έγινε δεν το ξέρουμε ακριβώς. Αλλά ποτέ αν δεν είσαι μπροστά δε βλέπεις τα πάντα αλλά ότι δείχνουν οι κάμερες. Ο Άρης φωνάζει για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του από το σύστημα και την ΕΟΚ με την οποία άνοιξε παρτίδες. Υπερβολές γιατί ποιόν εξυπηρετεί να τον αφανίσουν; Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Οτι δεν τον υπολογίζουν σύμφωνα με το μέγεθος του και την ιστορία του , ναι συμφωνώ. Ότι τον έχουν και τον μεταχειρίζονται σαν ομαδούλα της σειράς ναι, το δέχομαι και είναι τεράστια γκέλα των αρμοδίων. Και πριν μερικά χρόνια στις εκπομπές μου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ έλεγα όταν ο Άρης έτρωγε καμπάνες 2 και 3 αγωνιστικών για ψιλικοκό, ότι οι "αιώνιοι" της Αθήνας αν εφαρμοζόταν με την ίδια αυστηρότητα ο νόμος,θα έπαιζαν με κόσμο ξανά το 2015! Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έχει φάει καμπάνες υπερβολικές με τιμωρίες βάση του γράμματος του νόμου που όμως σε πολύ χειρότερες καταστάσεις σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες. Και μάλιστα στο ΑΣΕΑΔ ο Άρης σπάνια δικαιώθηκε ενώ οι άλλοι μεγάλοι είχαν τις εκπτώσεις τους στις ποινές... Δικαίως ο Άρης φωνάζει για αυτή την παλιά κατάσταση.

Πάμε στα χτεσινά. Με το γράμμα του νόμου δικαίως το παιχνίδι διεκόπη λέω εγώ. Με το πνεύμα του νόμου κακώς όμως διεκόπη. Και μην κρυβόμαστε , θα είχε διακοπεί ματς σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ για τα όσα είδαμε χτες; Οχι ποτέ και το λέω κατηγορηματικά. Εδώ δικαίως ο Άρης λέει με βρήκατε εύκολα και με πατάτε...Αλλού δεν τα κάνουν αυτά και ο Άρης έχει δίκαια εδώ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Αναστόπουλος και γενικώς το διαιτητικό τρίο αποφάσισαν υπερβολικά για τα ελληνικά δεδομένα και ανοίγουν δεδικασμένο. Και το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ομαλά και ελπίζω να μη έχουμε θύματα όπως πάμε. Καθώς οι εντάσεις των "αιωνίων" έχουν ξεφύγει, άλλες ομάδες φωνάζουν δικαίως ή αδίκως και είμαι ανήσυχος. Με τα δεδομένα της διακοπής της χτεσινής συνάντησης στο Παλέ, θα πρέπει άπαντες να δείξουν ανάλογη ευαισθησία και στο μέλλον σε ΟΛΑ τα γήπεδα. Αν δεν το κάνουν ο Άρης δικαίως θα επικαλεστεί τα περί διαφορετικής και ύποπτης μεταχείρισης. Το ερώτημα είναι άλλωστε απλό. Ο Αναστόπουλος και ο κάθε Αναστόπουλος θα είχαν την ίδια αποφασιστικότητα στο ΟΑΚΑ ή το ΣΕΦ; Αν ναι, μάγκες και μαζί τους. Αν όχι, υπάρχει θέμα... Και η ιστορία έχει δείξει (μιλώντας γενικά) ότι σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ γίνονται πράματα και θάματα για καμπάνες ...αιώνων και στο τέλος την βγάζουν όλοι λάδι... Εδώ τελειώνουν παιχνίδια την επόμενη μέρα και στον Άρη του είπαν ότι ή καθυστέρησε 10 λεπτά παραπάνω η εκκένωση ή ότι είχε 15 άτομα παραπάνω μέσα.... Πλάκα κάνουμε; Ο Άρης κλείνοντας δικαιούται να φωνάζει με υποσημειώσεις.... Αν από εδώ και πέρα η ίδια εικόνα φέρει ανάλογες διακοπές σε ΟΛΑ τα γήπεδα, έχει καλώς. Ειδάλλως μιλάμε για υπερβολές με συνέπειες μεγάλες σε μια ομάδα που εξυγιάνετε και προσπαθεί να αποκτήσει πάλι υγεία και να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Γιατί αυτή η ζημιά η οικονομική για τον Άρη(αφήνω το αγωνιστικό που με αφαίρεση βαθμών μπορεί να είναι και τα πλέι οφ πχ)μπορεί να κοστίσει πάνω από 150-200χιλ που είναι σχεδόν όλο το αγωνιστικό του μπάτζετ..

*Τέλος αν δεν άφηναν την NOVA που είχε τα δικαιώματα να μπει στα αποδυτήρια να μάθει τι γίνεται και να ενημερώσει τους τηλεθεατές της , κάτι δεν πάει καλά...Άλλωστε χωρίς τηλεοπτικά δεν θα είχαμε καλά καλά πρωτάθλημα με την οικονομική λειψυδρία...Ας επιληφθούν οι υπεύθυνοι και βασικά ο ΕΣΑΚΕ που πρέπει να προστατεύει το προϊόν του..

Keywords
Τυχαία Θέματα