Βασίλης Μπρατσιάκος στο Basketblog: «Τα όνειρα δε σταματούν ποτέ στην Κύμη!»

Το «τρένο» της Κύμης, είναι πολύ κοντά στο ανέβει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατηγορία, με την ομάδα να δίνει την αίσθηση πως... τα καλύτερα έρχονται! Μετά το συνδυασμό αποτελεσμάτων της 20ής αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας, βρίσκεται πλέον στην κορυφή με τρεις νίκες απόσταση από τον Φάρο Κερατσινίου, με τον τελευταίο να την υποδέχεται την προσεχή Κυριακή. Πρόκειται, ούτως ή άλλως, για κατάσταση δύσκολα αναστρέψιμη, με την ομάδα της Εύβοιας να μη σταματά τα σχέδια για το μέλλον, ούσα πολύ κοντά στο να βρεθεί στην Α2.

Ο προπονητής των επιτυχιών της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος,

μιλώντας στο Basketblog.gr, αναφέρεται σε αυτά τα «όνειρα», τα οποία τυγχάνουν της οικονομικής στήριξης της οικογένειας Θεοδώρου, αλλά προτιμά να κρατήσει χαμηλούς τόνους, εν όψει της συνέχειας. Παράλληλα, δε διστάζει να απαντήσει για το μείζον θέμα του γηπέδου, ενώ τονίζει πως οι δικές του προσδοκίες, δεν είναι διαφορετικές από εκείνες του ιδίου του συλλόγου.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Κόουτς, μετά την νίκη σας επί του Ικάρου Καλλιθέας και, παράλληλα την ήττα του Φάρου Κερατσινίου στον Χολαργό, μοιάζει απίθανο να χάσετε την πρωτιά που οδηγεί στην Α2. Είστε, άλλωστε, κοντά στην εκπλήρωση του φετινού σας στόχου.

Από την αρχή της σεζόν, θέσαμε ως στόχο την απευθείας άνοδο και την πρώτη θέση. Είμαστε κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μένουν έξι «τελικοί» ακόμη, και πρέπει σε καθένα από αυτά τα ματς να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.

Θεωρείτε τον εαυτό σας ήδη ομάδα Α2, ή περιμένετε το μεγάλο ματς με τον Φάρο την προσεχή Κυριακή;

Το ματς της Κυριακής με τον Φάρο είναι από μόνο του ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Πρόκειται για μία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και προπονητή, και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τα πάντα για την νίκη. Είναι ένα ματς-γιορτή για το μπάσκετ της Β' Εθνικής, που κανείς δεν πρέπει να χάσει! Εμείς, όπως πάντα, θέλουμε την νίκη και θα δώσουμε μέχρι και την ψυχή μας, για να την πετύχουμε.

Από τις τοπικές κατηγορίες, μέχρι σήμερα, είστε μία ομάδα που προβιβάζεται διαρκώς, και δείχνει συνέχεια να κάνει όνειρα. Υπάρχουν σχέδια για του χρόνου, με δεδομένο ότι βρίσκεστε σε τόσο πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή;

Από την αρχή της συνεργασίας μας με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου, είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει κάθε χρόνο, ώστε η ομάδα μας να κερδίζει την πρώτη θέση κάθε κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται. Μέχρι σήμερα, έχουμε δύο ανόδους σε δύο χρόνια, με 40 νίκες και δύο ήττες, ενώ είμαστε κοντά στον να τα καταφέρουμε και φέτος. Το όνειρο δε σταματά... αλλά έχει και συνέχεια!

Παράλληλα, και στο οικονομικό κομμάτι, έχετε και τη στήριξη του κυρίου Αλέξανδρου Θεοδώρου, προκειμένου να δούμε μέχρι σήμερα αυτό το «τρένο» που υπόσχεται πολλά, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.

Έχω πει πολλές φορές, ότι αν δεν υπήρχε η οικογένεια Θεοδώρου, δε θα υπήρχαμε ούτε εμείς στην Κύμη, αλλά ούτε και μπάσκετ θα υπήρχε! Είναι άνθρωποι που προσφέρουν στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους, δίχως όφελος προσωπικό, αλλά με μεγάλο κόστος.

Όσο εκπληρώνετε τις προσδοκίες που δημιουργείτε κάθε χρόνο, άλλο τόσο μάλλον θα θέλατε να διαθέτετε και έναν ανάλογο χώρο. Το θέμα του γηπέδου, είναι από τα βασικότερα θέματα που θα συζητούσατε, σε ένα σύλλογο με τη δική σας οικονομική επιφάνεια;

Ο πρόεδρός μας, έχει τοποθετηθεί για το θέμα του γηπέδου σε συνεντεύξεις του. Πιστεύω, ότι έχει στο πρόγραμμά του κάτι καλό! Βέβαια, καλύτερο θα ήταν να σας απαντήσει ο ίδιος στο συγκεκριμένο ερώτημα, ως ο καθ' ύλην αρμόδιος.

Η φετινή σας πορεία, είναι εξαιρετική, πλην ενός αρνητικού αποτελέσματος. Πώς πιστεύετε πως πρέπει να προσεγγίσει η ομάδα σας τη συνέχεια, δεδομένου ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία;

Με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που τη διακρίνει σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Κι αυτό, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και μένουν έξι «τελικοί»

Πώς σχηματίζεται, κατά τη γνώμη σας, ο «χάρτης» της φετινής σεζόν στη Β’ Εθνική κατηγορία, τόσο στον Νότο, όσο και στο Βορρά, μιας και την προσεχή σεζόν είναι πολύ πιθανό να αγωνιστείτε και με κάποιο εκ των συλλόγων του Βορρά στην Α2;

Δεν μπορώ να γνωρίζω, πώς θα είναι ο τελικός «χάρτης», αφού μένουν ακόμη αρκετά ματς, μέχρι το τέλος των δύο πρωταθλημάτων και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτως κατηγορίας, να είναι οικονομικά εύρωστες, προκειμένου να παρέχουν κίνητρα σε παίκτες και προπονητές. Το ίδιο σημαντικό, είναι επίσης να πραγματοποιείται δουλειά υψηλού επιπέδου στις ακαδημίες, έτσι ώστε να εξάγονται νέα ταλέντα και για τις ίδιες τις ομάδες, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για να εξασφαλιστεί το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ.

Θα θέλατε να συνεχίσετε, και την επόμενη σεζόν, με την ομάδα αυτή; Για να το προχωρήσω λίγο πιο μακριά, έχετε δει σε μία εικόνα του μέλλοντος, να προπονείτε την Κύμη στην Α1 κατηγορία;

Με τον πρόεδρο, πρώτα επιτυγχάνουμε το στόχο που έχουμε θέσει στην αρχή της σεζόν, και μετά καθόμαστε και συζητάμε για την επόμενη χρονιά. Τα όνειρα δε σταματούν ποτέ, εδώ στην Κύμη, και έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε εδώ για να τα κάνουμε πραγματικότητα!

Keywords
Τυχαία Θέματα