"Τέσσερα υπέροχα χρόνια"

Ο Γιάννης Αθηναίου επέλεξε να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη. Σε συνέντευξή του στο basketblog.gr θέλησε ωστόσο να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Ηλία Λιανό, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά και τον κόσμο του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια μας εξήγησε τους λόγους που επέλεξε την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη…

-

Μία πετυχημένη σεζόν ολοκληρώθηκε για σένα. Ποιες είναι οι στιγμές που σου μένουν στο μυαλό;
"Ήταν εξαιρετικό για εμάς ότι καταφέραμε να παραμείνουμε σταθεροί σχεδόν όλο το χρόνο και να πετύχουμε σπουδαίες νίκες. Πολλά παιχνίδια που κερδίσαμε στο τέλος, η νίκη επί του Παναθηναϊκού, τα πλέι οφ, ήταν μια γεμάτη χρονιά. Στην Ευρώπη δεν κάναμε όσα θα θέλαμε, αλλά παίξαμε και με δυνατές ομάδες, η Ούνικς έφτασε στον τελικό του Γιούροκαπ, η Ζιέλονα Γκόρα και η Οστάνδη πήρανε το πρωτάθλημα στη χώρα τους".

- Με τον Πανιώνιο κατακτήσατε την 3η θέση του πρωταθλήματος, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σας;
"Εύκολο δεν είναι τίποτα. Δουλέψαμε πάρα πολύ, νομίζω δείξαμε σταθερότητα και τελικά ήταν επιβράβευση για εμάς η κατάκτηση του στόχου μας".

- Αγωνίστηκες υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και σε μία ομάδα όπου πρόεδρος ήταν ο Ηλίας Λιανός. Τι σου μένει από αυτή τη συνεργασία;
"Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία για τέσσερα υπέροχα χρόνια να είμαι μέλος μιας οικογένειας σαν τον Πανιώνιο. Ο κ. Λιανός ξεχωρίζει στο χώρο, είναι κοντά στην ομάδα με κάθε τρόπο και οπωσδήποτε θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα μου προσέφερε. Το ίδιο ισχύει για τον κόουτς Σφαιρόπουλο, έμαθα πολλά μαζί του, τόσο αγωνιστικά όσο και στο κομμάτι της νοοτροπίας και πως πρέπει να προσεγγίζω πνευματικά το παιχνίδι. Ελπίζω να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον".

- Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που έχει κόσμο στο πλευρό της. Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του κόσμου για την επίτευξη των στόχων σας και τι κρατάς από αυτόν;
"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Πανιωνίου για την υποστήριξη που μου έδειξε όλα τα χρόνια και ειδικά τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή να νιώθει την υποστήριξη του κόσμου της ομάδας και εγώ αυτό το ένιωσα και με το παραπάνω. Ο κόσμος ήταν δίπλα στην ομάδα, η ατμόσφαιρα στο κλειστό της Αρτάκης ήταν πάντα ζεστή και μπασκετική και θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους".

- Πλέον στην καριέρα του ανοίγεται μία νέα σελίδα… Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τον Άρη;
Άρης έχει τεράστια ιστορία. Είναι μια ομάδα που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Πλέον είναι σε μια νέα τροχιά ανόδου. Η παρουσία του κόουτς Αγγέλου ήταν πολύ σημαντική. Επίσης, οι άνθρωποι της διοίκησης μου έδειξαν πόσο με ήθελαν και μου απέδειξαν τη σοβαρότητα της νέας προσπάθειας που γίνεται από πέρυσι εκεί. Χαίρομαι που θα προσπαθήσω να συνεισφέρω από την πλευρά μου σε αυτό".

- Ποιοι είναι οι στόχοι σας σαν ομάδα και ποιοι οι προσωπικοί σου;
"Η ομάδα προσπαθεί να γίνει και πάλι αξιόπιστη και υγιής σε όλα τα επίπεδα. Οι στόχοι μου συμβαδίζουνε με αυτούς της ομάδας. Να παλεύουμε στο γήπεδο καθημερινά, να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε και να προσπαθήσουμε να φέρουμε και πάλι τον Άρη στο προσκήνιο".

- Υπήρξαν άλλες ομάδες που σου έδειξαν ενδιαφέρον, καθώς κάποια στιγμή το όνομά σου ακούστηκε ακόμα και για τους δύο "αιωνίους"…
Άρης μου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι με ήθελε πάρα πολύ και ήμουν προτεραιότητα γι’ αυτόν. Ενδιαφέρον φιλολογικό υπήρχε από διάφορες μεριές αλλά από τη στιγμή που είχα κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και με κάλυπτε απόλυτα, δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσω την απόφασή μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα