Οι καιροί άλλαξαν…

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα, αλλά και οι ελληνικές ομάδες γενικότερα, έχουν κάνει πολλούς να αλλάξουν νοοτροπία σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα το καλοκαίρι που μόλις άρχισε, με τις ελληνικές ομάδες να… ψωνίζουν παίκτες που προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Και όλα ξεκινούν από τους δύο "αιωνίους", οι οποίοι με τις κινήσεις του δείχνουν τον δρόμο προς τις άλλες ομάδες του

πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός, ξεκινώντας από τον πρωταθλητή, έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό του, τους Βλάντο Γιάνκοβιτς, Νίκο Παππά, Αντώνη Φώτση και Λουκά Μαροκεφαλίδη, παίκτες Έλληνες και που έχουν αγωνιστεί και γνωρίζουν πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί στην αγορά και έχει αποκτήσει τρεις ξένους παίκτες, που και οι τρεις (!) είναι γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είχε εξαιρετική εικόνα τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Ρέθυμνο και όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει, ενώ και οι Σέντρικ Σίμονς και Μπράιαντ Ντάντστον έχουν περάσει επίσης από ελληνικές ομάδες στο παρελθόν.

Και δεν είναι μόνο οι δύο "αιώνιοι:, καθώς και κάποιες από τις υπόλοιπες ομάδες, έχουν κάνει ή ετοιμάζονται να κάνουν ανάλογες κινήσεις. Παίρνοντας παίκτες που αγωνιζόντουσαν παλιά στο ελληνικό πρωτάθλημα ή την περσινή χρονιά, αφού έχουν διαπρέψει και έχουν δείξει πως αξίζουν κάτι παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό. Υπάρχουν και ομάδες που… ψωνίζουν από μικρότερες κατηγορίες δίνοντας ευκαιρίες σε νέα και ταλαντούχα παιδιά να αναδειχτούν.

Με λίγα λόγια επιστρέψαμε σε λογικές παλαιοτέρων ετών, όπου οι ομάδες έδιναν μεγάλη βάση τόσο στους Έλληνες παίκτες όσο και σε αυτούς που ξεχωρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ή σε χαμηλότερες κατηγορίες. Οι ομάδες προτιμούν τις σίγουρες λύσεις εντός των συνόρων, παρά να ρισκάρουν με παίκτες εκτός Ελλάδος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι…

Keywords
Τυχαία Θέματα