Τα «μωρά» έτρεξαν… με 107! (107-76)

Ο Παναθηναϊκός των δέκα Ελλήνων στην αποστολή, όπου βρίσκονταν μόνο οι Τζέιμς Γκιστ και Έι Τζέι Σλότερ, από πλευράς ξένων, δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Τρικάλων, όπως μαρτυρά άλλωστε το τελικό 107-76. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι… ανερχόμενοι «αστέρες» του, δείχνοντας μία… εικόνα του μέλλοντος του συλλόγου και ικανοποιώντας όσους παρευρέθησαν στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το έδαφος, βέβαια, είχαν «στρώσει» Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης, οι οποίοι

τελείωσαν με 16 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από τους νεαρούς, ξεχώρισαν ο Λούντζης με 11 και ο Παπαγιάννης με 10 πόντους, ενώ ο πιο έμπειρος Παππάς είχε 13 πόντους και 4 ασίστ, σε ένα ματς όπου η ομάδα του είχε συνολικά 32! Για τους φιλοξενούμενους, που επίσης ανέδειξαν έναν φερέλπιδα παίκτη, τον Νίκο Χουχούμη, Χάρις και Ίνγκραμ ξεχώρισαν, με 21 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το φιλμ

Από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι το παιχνίδι, θα ήταν λίγο-πολύ… η χαρά του φιλάθλου, αν κρίνει κανείς από το 32-26, σκορ με το οποίο έληξε. Για τον Παναθηναϊκό, καταπληκτικά ξεκίνησε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, βρίσκοντας με αρκετούς τρόπους λύσεις για την ομάδα του, οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν αρχικά τις απαντήσεις, χάρη στους Πάνος, Τρέισι και Ίνγκραμ. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν με 17-19, τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, χάρη σε καλάθι του τελευταίοι, με το ρυθμό του αγώνα να δείχνει αρχικά να τους ευνοεί. Οι «πράσινοι», όμως, με τον Μαυροκεφαλίδη να συνεχίζει το «κρεσέντο» του, σημειώνοντας συνολικά στο δεκάλεπτο, 12 πόντους, και να συνεπικουρείται από τον Δημήτρη Διαμαντίδη που έδινε το ένα εύκολο καλάθι μετά το άλλο στους συμπαίκτες του, προηγήθηκαν με έξι πόντους διαφορά (32-26).

Με την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, ο αρχηγός έδωσε το έναυσμα για να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά, καθώς με έξι συνεχόμενους δικούς του πόντους, το σκορ έφτασε σε δύο λεπτά στο 38-26. Δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία στον Ιβάνοβιτς να χρησιμοποιήσει τους νεαρούς Έλληνες παίκτες που είχε στη διάθεσή του, περνώντας στο γήπεδο τους Λούντζη και Παπαγιάννη, ενώ την ίδια ώρα έδωσε οδηγία για πίεση σε όλο το γήπεδο, κάτι που απέφερε πολλά κλεψίματα και εύκολα καλάθια. Με την είσοδό του, πάντως, ο πρώτος φέρελπις παίκτης πέτυχε επτά συναπτούς πόντους, με δύο τρίποντα και 1/2 βολές, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στους 15 πόντους (45-30). Η διαφορά, έφτασε και στους 20 πόντους, χάρη σε καλάθι του Γκιστ (52-32), με τα Τρίκαλα να αντιδρούν και να μειώνουν στους 14, χάρη κυρίως στη συνδρομή των Βαρυτιμιάδη και Ίνγκραμ. Το σκορ ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Χαραλαμπόπουλος, με σουτ δύο πόντων (56-40), ενώ στο παρκέ είχε περάσει και ο Αντώνης Κόνιαρης.

Τρέισι, Χάρις και Τσούπκοβιτς μείωσαν τη διαφορά στους 11 πόντους (59-48), στις απαρχές της τέταρτης περιόδου, με τους παίκτες του Φλεβαράκη να μπαίνουν πιο δυναμικά, με τους Παππά και Μποχωρίδη να αναλαμβάνουν εκείνη τη στιγμή δράση, ώστε να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδά της. Ίνγκραμ και Χάρις έκαναν μία νέα προσπάθεια, αλλά ο Παππάς είχε ήδη μπει «φουριόζος», και με τη βοήθεια του Γκιστ, η απόκλιση μεγάλωσε (77-57 στο 25’). Είχε έρθει ξανά η ώρα των Λούντζη, Παπαγιάννη, για να φτάσει η διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους λίγο μετά (81-57), με τον Κόνιαρη να βρίσκεται επίσης στο παρκέ, αλλά να φαίνεται πιο αγχωμένος και να μη σκοράρει σε αρκετές προσπάθειες που πήρε. Η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον Βαρυτιμιάδη απλώς να κάνει το 85-62 της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία, με τους «πράσινους» να διατηρούν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα. Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε μόνο Έλληνες παίκτες, με τους νεαρούς να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και να δείχνουν μία… εικόνα από το μέλλον της ομάδας. Από τη δική του πλευρά, το ίδιο έκανε και ο Φλεβαράκης, βάζοντας στο παρκέ άλλο ένα σπουδαίο ταλέντο, τον Νίκο Χουχούμη.

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα