Νίκη παραμονής ο Κόροιβος με τον ΠΑΟΚ (65-61)

Μια νίκη απ' αυτές που δίνουν σωτηρία πανηγύρισε ο Κόροιβος στην έδρα του με το 65-61 επί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Αμαλιάδας "ενεπλάκη" σε ένα ακόμα θρίλερ, αλλά αυτή τη φορά στο τέλος χαμογέλασε αντί να τα βάζει με την τύχη της και νιώθει πλέον πολύ πιο άνετα για το μέλλον της. Οσο για τον ΠΑΟΚ, έχασε ένα παιχνίδι που το έχει ήδη ξεχάσει, αφού η μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν είναι ο ημιτελικός κυπέλλου με τον

Παναθηναϊκό την Κυριακή στην Πυλαία.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν ο ορισμός της... ισορροπίας, αλλά και του εκατέρωθεν προσωπικού σόου. Ο Μάρσαλ για τους γηπεδούχους με 12 πόντους και ο Οντουμ για τους φιλοξενούμενους με 11 οδηγούσαν τις ομάδες τους μέχρι το ισόπαλο 19-19 της ανάπαυλας.

Ελάχιστα διαφοροποιήθηκε η εικόνα του αγώνα και στη δεύτερη περίοδο. Αλλαξαν λίγο οι πρωταγωνιστές, με Αγγελόπουλο και Βασίλιεβιτς να παίρνουν τη σκυτάλη για τον Κόροιβο και Λάνγκφορντ - Βον για τον ΠΑΟΚ, ενώ όταν ο Μάρσαλ πήγε στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, πήρε μια μικρή διαφορά με 40-35 κι έκλεισε το ημιχρόνο προηγούμενος με 40-38.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με τον Κόροιβο πάντως να ελέγχει πλέον τον ρυθμό με τον Βασίλιεβιτς να κουμαντάρει καλά το παιχνίδι του και τον Μπάουερς να αρχίζει να δικαιολογεί τη μεταγραφή του σκοράροντας με καλά ποσοστά. Η λήξη της περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 52-51, αλλά είχαν βρει πλέον λύσεις κι έτσι στο 34' ξέφυγαν με 59-53, παίρνοντας βοήθειες και κοντά στο καλάθι από τον Μπάουερς.

Ο νεοφερμένος Αμερικανός ήταν ασταμάτητος αφού βρήκε ρυθμό κι έφερε την ομάδα του στο 62-55 στο 36', ενώ ο Αγγελόπουλος παρέμενε σε διάρκεια ο παίκτης που έδινε ώθηση και ενθουσιασμό στον Κόροιβο.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, απάντησε με σερί 6-0 μειώνοντας σε 62-61, ο Κάρτερ αστόχησε σε τρίποντο στα 20'', ο Κόροιβος επανέφερε απ' έξω μετά το τάιμ άουτ, με τον Βασίλιεβιτς να δέχεται αμέσως φάουλ και να πηγαίνει για βολές. Εβαλε τη μία κάνοντας το 63-61, ο Τσόχλας έχασε τρίποντο στα 9'', αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε επιθετικό και κέρδισε πλάγια επαναφορά. Η επαναφορά του Δέδα ήταν κακή, ο Μάρσαλ έκλεψε, κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και διαμόρφωσε το τελικό 65-61.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Χ. Μαρκόπουλος): Ματζέτ 2, Μάρσαλ 14(1), Γιαννακίδης 3(1), Αγγελόπουλος 11, Μπάουερς 15, Βασίλιεβιτς 10(1), Κανονίδης, Τέρνερ 3, Ρούμπιο 7

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12(1), Λιάπης, Κάρτερ 4, Τσόχλας 14(2), Δέδας 2, Μαργαρίτης, Κώττας 1, Οντουμ 12(1), Βον 8, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος, Σαλούστρος 6

Keywords
Τυχαία Θέματα