Τα.. αιώνια ταλέντα!

Πάει και το All Star Game της Πάτρας λοιπόν που είχε και καλά και αρνητικά. Ο κόσμος της Πάτρας έδειξε πόσο αγαπά το μπάσκετ, ο κόσμος είδε και μεγάλες μορφές του αθλήματος που δυστυχώς δεν έχουν την προβολή που θα έπρεπε από τα ΜΜΕ και βλέπουμε αντίστοιχα να έχουν τρομερή επιλογή παικτάκια της σημερινής εποχής...

Είδαμε ωραίες στιγμές με τα καροτσάκια και τα παιδιά παλικάρια να κερδίζουν για μια ακόμα φορά

την μάχη της ζωής, είχαμε και κάποιες κοινωνικές προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ όπως η επίσκεψη στο Σκαγιοπούλειο. Αλλά υπάρχουν και πολλά ερωτήματα.

Όπως το γιατί γίνεται τέτοια εποχή η διοργάνωση. Βέβαια πέρυσι δεν έγινε ποτέ! Μια τέτοια γιορτή θα μπορούσε να γίνεται στις πραγματικές γιορτές για να μην έχουν και οι ομάδες ταλαιπωρίες και πιθανούς τραυματισμούς. Θα περιμέναμε και άλλες, ακόμα περισσότερες ενέργειες από ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ κτλ για τα θέματα που θίξαμε παραπάνω αλλά ας περιμένουμε.

Βέβαια υπήρχαν και κενά ενώ ήταν ακριβό και το εισιτήριο των 15 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Σαφώς σαν γεγονός το να έχει την τιμή η διοργάνωση με τόσες ώρες όση πάνω κάτω ενός απλού αγώνα δεν είναι λάθος. Αλλά με την εποχή που βρισκόμαστε και επειδή ψάχνουμε τον πελάτη με το… τουφέκι και δεν είναι το αμερικάνικο All Star Game μάλλον θα έπρεπε να έχουμε χαμηλότερες τιμές και προσφορές.

Επίσης δεν είδαμε σεμινάρια και εκδηλώσεις για το αθλητικό μάρκετινγκ και άλλα παρεμφερή θέματα που γίνονται σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ και που έχουμε μείνει πολύ πίσω στην Ελλάδα όταν και εμείς αναπόφευκτα σε αυτή την κατεύθυνση θα πάμε για την άντληση εσόδων.

Θα σταθώ όμως και στα ταλέντα και όσα γράφτηκαν για τα νέα παιδιά κτλ. Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα πολλών ότι έχουμε μεγάλη σχολή και πολλά ταλέντα που έρχονται από πίσω. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Ταλέντα έχουμε μερικά αλλά το θέμα είναι και πως δουλεύουν αυτά.

Αν τα περισσότερα παιδιά θέλουν ακόμα και σήμερα με τις νέες συνθήκες να σωθούν από το μπάσκετ πηγαίνοντας σε ένα ΠΑΟ και ένα Ολυμπιακό με 60-80χιλ για να πάρουν κάμπριο, να βρουν γκόμενα και να διαβάζουν το όνομά τους στην εφημερίδα, θα πετύχουν όλα αυτά αλλά η καριέρα τους θα πάει πίσω όπως πήγε πολλών. Και ειδικά όταν έχουν και τους μανατζαραίους αρπαχτικά σε πολλές περιπτώσεις που κοιτάνε το σήμερα και όχι το μέλλον ακόμα και της τσέπης τους που πρέπει να την κοιτάνε αλλά με σωστή αντίληψη.

Γιατί σαφώς δεν είναι όλοι οι ατζέντηδες ίδιοι και… κακοί αλλά υπάρχουν και οι πραγματικοί επαγγελματίες. Αλλά τα νέα παιδιά σήμερα που όλο λέμε και ακούμε ακόμα δεν έχουν παίξει πουθενά μπάσκετ και να κερδίζουν τα τρίποντα ή τα καρφώματα εμένα δεν μου λέει τίποτα. Και να πάνε μερικοί από αυτούς που είναι και σήμερα πρωταγωνιστές στην Α1 σε άλλες ομάδες πλην των αιωνίων, πολύ φοβάμαι ότι με το μυαλό που έχουν δεν θα κάνουν τίποτα πέραν των όσων αναφέραμε. Όπως και αν κάποιοι προπονητές ευνουχίζουν τα ταλέντο τους μόνο και μόνο για να τους κάνουν μποντιμπόλντερ.

Συνεπώς οι διθύραμβοι και τα σχόλια περί μεγάλης ελληνικής σχολής εμένα με βρίσκουν αντίθετο πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και δεν πιστεύω και πολύ τα σημερινά παιδιά εκτός αν βάλουν το κεφάλι κάτω, δουλέψουν πολύ και σωστά και κόψουν μπουζούκια, τραγουδίστριες, μοντέλα, κάμπριο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς από αιώνια ταλέντα άλλο τίποτα σε αυτή την χώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα