Συμφωνίες για Βαρεζάο (Ουόριορς), Λι (Μαβς) και Φριντέτ (Νικς)

Το ενδιαφέρον των Ουόριορς και Μάβερικς να ενισχύσουν με ρολίστες πολυτελείας τη ρακέτα τους ήταν τόσο άμεσο που οι «στόχοι» τους είπαν χωρίς μεγάλες δυσκολίες το «ναι». Οι πρωταθλητές ήρθαν την Δευτέρα (22/2) σε συμφωνία με τον Άντερσον Βαρεζάο για συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν με τον μίνιμουμ μισθό βετεράνου, αφού νωρίτερα αποδέσμευσαν τον Τζέισον Τόμπσον, ώστε να «ανοίξουν» μία θέση στο ρόστερ τους. Το Γκόλντεν Στέιτ ζητούσε έναν ψηλό λόγω της αρθροσκόπησης του Φέστους Εζέλι και των συνεχόμενων ενοχλήσεων του Άντριου Μπόγκουτ στον αχίλλειο και θα αποκτήσει τον Βραζιλιάνο Βαρεζάο, που φέτος

μέτρησε μ.ό. 2,6π.-2,9ριμπ. με το Κλίβελαντ, πριν παραχωρηθεί στο Πόρτλαντ, από όπου έμεινε ελεύθερος...

Παίκτης των Μαβς είναι επισήμως και ο Ντέιβιντ Λι, που υπέγραψε ως με την εξαίρεση των 2,1εκατ.δολ. που είχε διαθέσιμη η ομάδα του Ντάλας. Ο 32χρονος πρώην παίκτης των Νικς και Ουόριορς, που φέτος αγωνίστηκε στη Βοστόνη, κατέγραψε μ.ό. 7,1π.-4,3ριμπ. σε 15,7', αλλά οι Σέλτικς τον αποδέσμευσαν. Οι Τεξανοί αποδέσμευσαν τον Τζον Τζένκινς για να κάνουν χώρο στο ρόστερ, αφού θεώρησαν ότι ο Λι, με μ.ό. καριέρας 14,4π.-9,2ριμπ. σε 30,7' μπορεί να τους βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν και να τους δώσει εμπειρία στα πλέι-οφς και ο Ντιρκ Νοβίτσκι σχολίασε ότι «ο Ντέιβιντ είναι έξυπνος παίκτης και σκοράρει και πασάρει καλά».

Τέλος, οι Νικς πρόσφεραν 10ημερο συμβόλαιο στον συμπαίκτη του Θανάση Αντετοκούνμπο στο Ουέστσεστερ του NBDL, Τζίμερ Φριντέτ. Ο 26χρονος Αμερικανος γκαρντ, που ήταν επιλογή στο Νο10 του ντραφτ του 2011 από το Μιλγουόκι (δόθηκε άμεσα στο Σακραμέντο) ως κορυφαίος σκόρερ του NCAA το 2010-11 με μ.ό. 28,9π. στο Μπρίγκχαμ Γιανγκ, θα αγωνιστεί για 4η φορά στο ΝΒΑ, μετά τους Κινγκς, Μπουλς, Πέλικανς, ενώ πρόσφατα το όνομά του ακούστηκε και για τον Παναθηναϊκό. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Νέας Υόρκης, Κερτ Ράμπις, σχολίασε πως «ενίοτε χρειάζονται μερικά χρόνια για να βρουν κάποιοι παίκτες τον ρόλο τους στο ΝΒΑ». Ο Φριντέτ έχει μ.ό. καριέρας στη Λίγκα 6π.-1,4ασ. σε 233 ματς και 13,5', αλλά και το ρεκόρ καριέρας του με 24π. κόντρα στους Νικς!

Keywords
Τυχαία Θέματα