Σούπερ Έφηβοι "έλιωσαν" τη Βοσνία

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!
Κάτι το οποίο κατάλαβε για τα καλά απόψε η Βοσνία, η οποία γνώρισε τη συντριβή από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 63-36 σε παιχνίδι για τους αγώνες κατάταξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στη Λετονία. Η Ελλάδα ήταν απολαυστική καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή της εμφάνιση στη διοργάνωση, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη

σπουδαία νίκη και να ξορκίσει μία και καλή τα… φαντάσματα του υποβιβασμού.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… αναγνωριστικά την αναμέτρηση αφού καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Η Ελλάδα διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (7-6 στο 4’), αλλά δεν ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να της δώσει μεγαλύτερη σιγουριά για τη συνέχεια.
Από το πέμπτο λεπτό και μετά, όμως, η «γαλανόλευκη» ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παρκέ.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο σκορ. Η Βοσνία έμεινε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι για περίπου εννέα λεπτά, κι έτσι η Ελλάδα μπόρεσε να μετατρέψει το «εύθραυστο» +3 (11-8) του 5ου λεπτού σε +15 (27-12) στο 14ο λεπτό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε το πάνω χέρι αφενός γιατί ο Σταμάτης έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, αφετέρου διότι οι Βόσνιοι αδυνατούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια (0/9 τρίποντα μέχρι το 20’).

Έτσι, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +20 (34-14) στο 18ο λεπτό, με τον βραχύσωμο γκαρντ να βρίσκει στο πρόσωπο του Διαμαντάκου το alter ego του στην επίθεση. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με νταμπλ σκορ (34-17) και να έχει σαφές προβάδισμα για τη νίκη που θα σημάνει αυτόματα την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων.

Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Η Ελλάδα διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και μην επιτρέποντας στη Βοσνία να αισθανθεί πως μπορεί να πετύχει την ανατροπή, έκλεισε την τρίτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με δεκαοχτώ πόντους (48-30), βάζοντας, έτσι, ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν, πλέον, διαδικαστικού χαρακτήρα, κάτι που αποδείχθηκε και στο παρκέ αφού η «γαλανόλευκη» συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμά της κοντά στους είκοσι πόντους (50-30 στο 35’) παίρνοντας, εν τέλει, τη νίκη με 63-36.

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα