Σάκη Καρύδας στο Basketblog.gr: «Τρομερή επιτυχία για την Αμαλιάδα»

Κάποιες φορές τα σενάρια των μεγαλύτερων κινηματογραφικών παραγωγών βγαίνουν αληθινά και είναι από αυτά που λέμε ότι βγαίνουν μέσα από τη ζωή. Πόσες φορές έχουμε δει σε Αμερικάνικες υπερπαραγωγές των πρωταγωνιστή να έχει ελάχιστα δευτερόλεπτα στην διάθεση του και πετώντας την μπάλα αυτή να καταλήγει στο καλάθι με τον ίδιο να μετατρέπεται σε ήρωα για ένα ολόκληρο λαό.

Έτσι έγινε και το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (3/5) όπου ο σκηνοθέτης δεν πάτησε pause στο σουτ του Σάκη Καρύδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος σταμάτησε για τον Κόροιβο και ολόκληρη την Αμαλιάδα.

Με 3'' να απομένουν και την Καβάλα να έχει το προβάδισμα με 55-57, ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας του Βασίλη Νιπεργιάλη πήρε την ευθύνη και με ένα τρίποντο...έγραψε ιστορία κάνοντας το 58-57 και γράφοντας τον καλύτερο επίλογο στο σενάριο που δεν θα μπορούσε να φτιάξει και ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης.

Η αλήθεια είναι ότι ο 35χρονος πολύπειρος γκαρντ,το έχει ξανακάνει!!! Την περίοδο 2008-2009 και στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ο ίδιος με buzzer beater τρίποντο έδωσε τη νίκη στον Ηλυσιακό με 74-71 μέσα στη Δάφνη και ουσιαστικά του έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να ανέβει τότε στην Α1.

Ο Σάκης Καρύδας μίλησε στο Basketblog.gr τονίζοντας την δικαίωση του για το ότι διάλεξε την Α2 και τον Κόροιβο πριν δυο χρόνια, μίλησε για την πόλη που υπέρ αγαπά και ότι δεν σκοπεύει να το κουνήσει από την Αμαλιάδα. Επίσης αφιέρωσε την άνοδο στους γονείς του αλλά και σε όλο τον κόσμο της Ηλείας που στάθηκε δίπλα στην ομάδα.

Δεν είχαμε περιθώρια ήττας...

«Μόνο ρόδινα δεν ήταν τα πράγματα ώστε να έρθει αυτή η άνοδος καθώς μετά την ήττα στην Καβάλα στα τέλη του πρώτου γύρου δεν είχαμε περιθώρια για καμία απώλεια. Ο πρωταθλητισμός θέλει πίεση και χαρακτήρα και εμείς καταφέραμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες, να περάσουμε από την Ζωφριά κερδίζοντας την ΑΕΚ, από το Μετς κερδίζοντας το Παγκράτι και με 12 συνεχόμενες νίκες να φτάσουμε στο παιχνίδι με την Καβάλα όπως εμείς θέλαμε καθώς είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο. Έτσι απλά θέλαμε μια απλή νίκη, με την πίεση να είναι μεγάλη καθώς το θέλαμε πολύ».

Δεν πρόλαβα να σκεφτώ και πολλά...

«Εκείνη τη στιγμή δεν πρόλαβα να σκεφτώ και πολλά. Το μόνο που σε απασχολεί είναι να προλάβεις να κάνεις την καλύτερη δυνατή προσπάθεια υπό τις καλύτερες συνθήκες έχοντας και την πίεση του χρόνου. Από την στιγμή που έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου ένιωσα ότι το σουτ ήταν πολύ καλό και ότι κατά 90% θα ευστοχούσα, καθώς μόνο τα παιχνίδια της μπάλας θα μπορούσαν να τις αλλάξουν πορεία. Τα συναισθήματα μου δεν μπορούν να περιγραφούν με το που ευστόχησα, και απλά συγκεντρώθηκα στην άμυνα ώστε να τελειώσει το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτή η επιτυχία είναι κάτι τρομερό για μια επαρχιακή πόλη, δεν είναι απλό πράγμα μια ομάδα μια πόλη σαν την Αμαλιάδα να έχει μια ομάδα στην Α1»

Εδώ είναι η πόλη που αγαπώ...

«Το μπάσκετ έχει ανάγκη από επαρχιακές πόλεις και βέβαια η ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, διψάει έχει ανάγκη το μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει αναπτυχθεί σε έντονο βαθμό στον Κόροιβο καθώς διατηρεί άριστες υποδομές και ακαδημίες και βγάζει υγεία και αγάπη για το άθλημα. Έτσι με την ομάδα στην Α1 το άθλημα θα μπορέσει να έχει τρομερή ανάπτυξη στην περιοχή και δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Όσο για μένα στόχος μου είναι να συνεχίσω εδώ, είναι η πόλη που αγαπώ και νιώθω όμορφα και άνετα. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο προπονητής μας ο Βασίλης Νιπεργιάλης ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα ενόψει Α1».

Δικαιώθηκα για την επιλογή μου...

«Όταν πριν δυο χρόνια διάλεξα τον Κόροιβο και την Αμαλιάδα πολλοί απόρησαν αλλά εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος με την επιλογή μου, και έτσι μετά την άνοδο μου με τον Ηλυσιακό με συμπαίκτες που έκαναν όλοι σπουδαία καριέρα, το ξανά κατάφερα με την τωρινή μου ομάδα. Ο Κόροιβος είναι από τα πιο σωστά σωματεία και στόχος μου ήταν να βρω μια ομάδα που να περνάω καλά, να είμαι καλά οικονομικά, και όλα αυτά συνέβησαν εδώ όπου με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω σημαντικός από την πρώτη στιγμή. Πραγματικά πρόκειται για σωματείο πρότυπο. Βαρέθηκα να βρίσκομαι σε ομάδες και να υπάρχει αδικία. Δεν την μπορώ την αδικία. Για αυτό διάλεξα τον Κόροιβο και όχι την Α1 πριν δυο χρόνια».

Σε όλη την Ηλεία και στους γονείς μου...

«Εισπράξαμε πολύ αγάπη από όλους στην Ηλεία και στην Αμαλιάδα, και αυτό δεν μπορώ να το κρύψω. Προσωπικά αφιερώνω την άνοδο και την επιτυχία μας σε όλο το νομό Ηλείας που στάθηκαν δίπλα μας σε κάθε στιγμή, από την αρχή της χρονιάς. Την αφιερώνω στους προπονητές μου, στους συμπαίκτες μου, αλλά πάνω από όλα στους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε κάθε στιγμή και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα».

Χρειάζεται προβολή η Α2...

«Η Α2 είναι το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της χώρας και πραγματικά δεν τυχαίνει της προβολής που θα έπρεπε. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και κλειστά με πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες. Πρέπει να προβληθεί και αυτό το πρωτάθλημα ώστε να έρθουν πόροι και να μπορούν οι ομάδες να παίρνουν έστω τα οδοιπορικά τους και να βρίσκουν και έξτρα χρήματα. Θεωρώ ότι είναι πιο ανταγωνιστικό από την Α1 καθώς ο τελευταίος μπορεί κάλλιστα να κερδίσει τον πρώτο, ενώ τη φετινή χρονιά το επίπεδο ήταν πιο ανεβασμένο από πέρυσι κατά τη γνώμη μου».

Να βοηθήσω τον αθλητισμό αν εκλεγώ...

«Είναι τιμή μου και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με το Δήμαρχο της πόλης ο οποίος βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα και την περιοχή. Το γήπεδο της Αμαλιάδας είναι στολίδι, από τα πιο όμορφα που υπάρχουν ενώ δίπλα υπάρχει κολυμβητήριο που συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής. Αν εκλεγώ και έχω την στήριξη του κόσμου στόχος μου είναι να βοηθήσω στον αθλητικό τομέα με όλες μου τις γνώσεις και τις δυνάμεις».

πηγή φώτο: inotebook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα