ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 61-71

Νίκη γοήτρου σε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα (με πολλά παιδιά και παίκτες από τις ακαδημίες διαφόρων ομάδων της περιοχής) πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ με 71-61, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Κορυφαίος παίκτης των "πρασίνων" ήταν ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση,

δείχνοντας… πανέτοιμος ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος.

Σε καλή μέρα ήταν κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αν κι αρκετά άστοχος στα σουτ, που επιχείρησε. Πολύ καλός από τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρέθηκαν σε μέτρια μέρα επιθετικά ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Αμφότερες οι ομάδες πλέον εστιάζουν την προσοχή τους στα πλέι οφ, που ξεκινάνε την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί , που πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα με τον Χάτσερ, ο Παναθηναϊκός όμως με πέντε σερί πόντους από Γκιστ και Μασιούλις προηγήθηκε με 5-2. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, με τρίποντο ισοφάρισε σε 5-5, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με το πρώτο του καλάθι στον αγώνα έδωσε το προβάδισμα ξανά στην ομάδα του (7-5).

Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του ΠΑΟΚ στην επίθεση και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν 11-9, αναγκάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Αρκετά νωθρές κι άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να μην έχουν καταφέρει να τροφοδοτήσουν τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, χάρη στην εξαιρετική άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη. Ο Κάρι πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση με σουτάκι από τα 4 μέτρα, δίνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα (13-9) στον Παναθηναϊκό, ενώ γρήγορα απάντησε ο Κώστας Χαραλαμπίδης με τον ίδιο τρόπο.

Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, Ουίλιαμ Χάτσερ με σουτ στην εκπνοή ισοφάρισε, για ακόμα μία φορά, σε 13-13, σκορ με το οποίο έκλεισε κι η πρώτη περίοδος.

Στη δεύτερη περίοδο, ο προπονητής του δικεφάλου έριξε στον αγώνα τον νεαρό Νικολόπουλο για να δώσει ανάσες στον Χάτσερ, που είχε ήδη δύο φάουλ, κι ο μικρός τον έδωσε μία εξαιρετική ασσίστ στον Καλέ, που έκανε το 15-13. Ο Δέδας με 5 σερί πόντους έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (22-16), ενώ ο Παναθηναϊκός, που προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στον Σχορτσιανίτη, φαινόταν εγκλωβισμένος στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων.

Οι "πράσινοι", βλέποντας ότι δεν είναι σε καλή μέρα επιθετικά, πίεσαν ακόμα περισσότερο στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και πέτυχαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να προηγηθούν εκ νέου χάρη σε δύο βολές του Λένο Ούκιτς (27-26), τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Πολύ καλή η άμυνα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά ήταν φανερό ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο χωρίς τους Χάτσερ και Παπαδόπουλο στο παρκέ.

Ο Γιώργος Δέδας όμως ήταν ζεστός στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ακόμα ένα τρίποντο (2ο) ισοφάρισε σε 29-29, ο Χαραλαμπίδης λίγο αργότερα απάντησε στο καλάθι του Κάρι και με δύο βολές έκανε το 33-33, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η τριάδα Χάτσερ, Παπαδόπουλος και Χαραλαμπίδης είναι για ακόμα μία φορά καλή για τον δικέφαλο, ενώ πολύ καλός σε άμυνα κι επίθεση είναι ο Δέδας. Οι Γκιστ και Κάρι έκαναν τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους, ενώ πολύ καλός, αν κι άστοχος ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Μία ασσίστ κι ένα τρίποντο του Έλληνα πλέι μέικερ έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων (38-35) στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους για τον Παναθηναϊκό, ενώ δύο συνεχόμενα καλάθια του Μαργαρίτη μέσα από ο ζωγραφιστό έκαναν το 40-40. Ο Μάικ Μπράμος με τρίποντο ξεκόλλησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό (48-43), αλλά οι Χρυσικόπουλος και Κασελάκης έφεραν πολύ γρήγορα την αναμέτρηση για ακόμα μία φορά στα ίσα (48-48). Πολύ κακό ποιοτικά και το τρίτο δεκάλεπτο (48-48), με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να είναι πολύ άστοχες στην επίθεση.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, χάρη σε ένα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη κι ένα εύκολο καλάθι του Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός, ο οποίος ήταν από του κορυφαίους παίκτες των φιλοξενούμενων με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (56-48), εφτά λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

O Γιώργος Δέδας με τρίποντο μετά από πολύ ώρα μείωσε στους πέντε πόντους, ενώ λίγο αργότερα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με κάρφωμα έκανε το 61-54. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τη διαφορά να έχει σταθεροποιηθεί κοντά στους 8 πόντους, κυρίως χάρη στην πολύ καλή του άμυνα αλλά και σε κάποια εύστοχα σουτ τριών πόντων, που βρήκε στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και με δύο εύστοχες βολές του Χαραλαμπίδη μείωσε σε 61-57, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Ο δικέφαλος έχασε δύο συνεχόμενες επιθέσεις και μαζί την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο σκορ και να βάλει… φωτιά στο παιχνίδι, ενώ ο Κάρι ήταν αυτός, που με τρίποντο μαχαιριά (64-57) έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να επιστρέψει.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 33-33, 48-48, 61-71.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 11 (1), Κασελάκης 6 (1), Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 10 (2), Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 6, Νικολόπουλος, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 5, Αμπαράς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 6 (1), Κάρι 19 (3), Ματσιούλις 8 (1), Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16 (2 τρίπ., 8 ασ.), Γκιστ 11 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα