Νέο έτος, νέα αρχή…

Ο Ολυμπιακός δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2013, καθώς έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (το Κύπελλο Ελλάδος) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ωστόσο, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, αφού υπάρχουν ακόμη δύο τίτλοι (πιο σημαντικοί ίσως) και η ομάδα

του Πειραιά καλείται να ξεχάσει το φινάλε του 2013 και να κάνει μία νέα αρχή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ (03/01, 21:30) του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το… καλημέρα του 2014.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες (Παναθηναϊκός και ΚΑΟΔ), αλλά και από ένα «σοκ» με τον Έισι Λο, που ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εισηγηθεί την απόκτηση του Μάρντι Κόλινς. Το ρόστερ του Ολυμπιακού άλλαξε, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Και εξηγούμαστε… Ο Κόλινς δεν ήρθε να κάνει τη διαφορά, ούτε να καλύψει έναν παίκτη, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν «αναντικατάστατος». Η παραμονή του Λο το καλοκαίρι ήταν μία μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά, αλλά ο Αμερικανός τη φετινή σεζόν δεν έχει καταφέρει να είναι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο Έισι Λο έχει στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής σε 17’42’’ μέσο όρο 3,4 πόντους, 2,3 ασίστ, 1,1 ριμπάουντ και 0,9 κλεψίματα. Αριθμοί που δεν εντυπωσιάζουν, ενώ και από τα δύο (μέχρι στιγμής) παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν «απών» (στο ματς στο ΟΑΚΑ ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο γόνατο). Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι αριθμοί του είναι λίγο καλύτεροι, αλλά και πάλι δεν είναι αυτός που όλοι ξέρουμε. Ουσιαστικά λοιπόν η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού δεν αλλάζει σημαντικά ενόψει της συνέχειας, καθώς το βάρος μέχρι στιγμής το έχουν σηκώσει άλλοι (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Μάντζαρης, Σλούκας, Περπέρογλου).

Το πόσο θα βοηθήσει από την πλευρά του ο Κόλινς θα φανεί στο παρκέ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα και τις ικανότητες (όπως είδαμε και από την περσινή χρονιά, που βοήθησε αρκετά) να δώσει λύσεις, κυρίως στην άμυνα, αλλά μερικές φορές και στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να βάλει σιγά - σιγά στο κλίμα της ομάδας τον Κόλινς, αλλά αυτό που προέχει είναι να διαχειριστεί κατάλληλα τις ήττες (που θα ερχόντουσαν κάποια στιγμή), να αλλάξει δηλαδή αγωνιστική εικόνα και να ξεκινήσει με το… δεξί στο Τop16 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ. Η νίκη απέναντι στην τουρκική ομάδα που θεωρείται και από τα φαβορί για το Final-4 θα φέρει και την ηρεμία στο «ερυθρόλευκο»… στρατόπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα