Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός 59-77

Ένα "ξέσπασμα" στις αρχές της γ' περιόδου δια χειρός Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν αρκετό για να δώσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του Πανελευσινιακού (77-59). Οι νεοφώτιστοι πάλεψαν για ένα ημίχρονο, αλλά ποιότητα των "πράσινων" και οι περισσότερες λύσεις που είχαν στον πάγκο έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Παρόλ' αυτά, η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έδειξε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση εν όψει των τελευταίων αγωνιστικών, στις οποίες θα κριθεί η παραμονή της στα σαλόνια της Basket League

ΟΠΑΠ.

Ξεκινώντας το παιχνίδι χωρίς άγχος και παίζοντας απελευθερωμένα σε άμυνα και επίθεση, ο Πανελευσινιακός δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Εκμεταλλευόμενος, μάλιστα, την αστοχία των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια, κατάφερε να αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα (10-4) από πολύ νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως, και χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη πήραν το προβάδισμα (13-15) λίγη ώρα αργότερα.

Το τριφύλλι εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα, αλλά η εικόνα των "σταχυοφόρων" και στις δύο πλευρές του παρκέ τούς επέτρεπε να διατηρούν την επαφή τους με το σκορ. Στο 13ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν, μάλιστα, το προβάδισμα (26-23) με όπλο την ευστοχία τους από την περιφέρεια, αλλά η "πράσινη" αντίδραση ήταν άμεση.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βελτίωσε την εικόνα της στην άμυνα, έλεγξε τα αμυντικά ριμπάουντ και έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με έξι πόντους (28-34 στο 17'), διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (33-39).

Το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων στην επανάληψη ήταν αυτό που -ουσιαστικά- τους έδωσε τη νίκη. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος πίεσαν πολύ περισσότερο στην άμυνα και σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη (σ.σ.: 6/7 μέχρι το 23’), πήραν αέρα δώδεκα πόντων (35-47) αναγκάζοντας τον Γιώργο Σκαραφίγκα να καλέσει τάιμ άουτ.

Ούτε αυτή του η κίνηση, όμως, άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα αφού οι "πράσινοι" συνέχισαν να "σφυροκοπούν" τους γηπεδούχους φέρνοντας τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους με το τέλος της γ' περιόδου (42-59).

Με τη διαφορά να κυμαίνεται σταθερά κοντά στους είκοσι πόντους υπέρ του Παναθηναϊκού, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού, πλέον, χαρακτήρα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες του και να δοκιμάσουν, παράλληλα, διάφορα σχήματα εν όψει των επόμενων παιχνιδιών τους σε Ελλάδα (Πανελευσινιακός) και Ευρώπη (Παναθηναϊκός).

Διαιτητές: Αφεντουλίδης - Καλδίρης - Ανδρικόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 42-59, 59-77.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπανικολόπουλος 7 (1), Δημάκος 3 (1), Γκίμπσον, Μαγκουνής 15 (3), Λιακόπουλος 3 (1), Δεληγιάννης, Τσιάκος 4 (1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 14.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος, Ματσιούλις 9 (1), Ούκιτς 5, Λάσμε 4, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 20 (6/8τρίπ.), Γκιστ 13 (1), Μπανκς 5 (1), Ξανθόπουλος 6 (10ασ.), Γιαννόπουλος 7 (1), Σκορδίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα