Πανιώνιος - Ηλυσιακός 77-62

Το "κυανέρυθρο" ταξίδι προς την τρίτη θέση της βαθμολογίας συνεχίστηκε με επιτυχία για ακόμα μια αγωνιστική. Ο Πανιώνιος, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Ηλυσιακού με 77-62 και επέστρεψε στην τρίτη θέση, εκεί όπου ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, αλλά παίζοντας καλή άμυνα, κατάφερε να πάρει το ροζ

φύλλο αγώνα απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πως μπορεί να πάρει το "διπλό".

Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, "λύγισε" από την κούραση και την έλλειψη ποιοτικών επιλογών από τον πάγκο, κάτι που σε συνδυασμό με το ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τελευταίο τρίλεπτο (σ.σ.: ο Πανιώνιος "έτρεξε" επιμέρους σκορ 13-2 σε αυτό το διάστημα έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βλάντο Γιάνκοβιτς), έδωσε τη νίκη στον "Ιστορικό".

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με όπλο την πολύ καλή αμυντική του συμπεριφορά δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το προβάδισμά του, μάλιστα, έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες το +9 (12-3), κυρίως γιατί κυριαρχούσε στους αιθέρες, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίρνουν ουκ ολίγα επιθετικά ριμπάουντ.

Έτσι, καμουφλαρίστηκαν οι πολλές λανθασμένες επιλογές του Νίκου Παππά στην επίθεση, ο οποίος στο α' δεκάλεπτο ήταν αρκετά άστοχος (3/9 σουτ εντός παιδιάς). Το τάιμ άουτ που κάλεσε, όμως, ο Γιώργος Ζευγώλης "αφύπνισε" τους παίκτες του, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι.

Όταν, μάλιστα, ο Αλοϊσιους Αναγκόνιε τροφοδοτήθηκε στο "ζωγραφιστό", ο Ηλυσιακός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (14-13) ένα λεπτό πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τον Πανιώνιο να προηγείται με 18-15 μετά από "μπομπίτα" του Νίκου Παππά με τη λήξη του χρόνου.

Το μπρα ντε φερ των δύο ομάδων συνεχίστηκε στη β' περίοδο, αλλά μόνο για το πρώτο πεντάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι χαμήλωσαν τον ρυθμό, μπέρδεψαν τον Πανιώνιο με την άμυνα που έπαιζαν και διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ (28-26).

Σε εκείνο το σημείο, όμως, άρχισε ο… "βομβαρδισμός" από την περιφέρεια για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν κάθε ελεύθερο σουτ που τους έδινε η άμυνα του Ηλυσιακού και με τον Γιάννη Αθανασούλα να δίνει τον ρυθμό, πέτυχαν διαδοχικά τρίποντα, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δεκατριών πόντων (43-30).

Η διαφορά μπορεί να βρισκόταν σε διψήφια επίπεδα υπέρ του Πανιωνίου, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως οι φιλοξενούμενοι θα παραδώσουν τα όπλα. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα δεδομένα και να μπουν και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Κάτι το οποίο κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη του Πανιωνίου στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Έτσι, το +13 του ημιχρόνου έγινε… +5 (52-47) στο 27ο λεπτό αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ προκειμένου να τα… ψάλλει στους παίκτες του. Μία κίνηση που φαίνεται πως τους "ξύπνησε" καθώς στα τελευταία τρία λεπτά του γ' δεκαλέπτου, ο "Ιστορικός" βελτιώθηκε αισθητά σε άμυνα και επίθεση επαναφέροντας το προβάδισμά του κοντά στους δέκα πόντους (57-49).

Οι σύνθετες άμυνες που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Ζευγώλης στην τελευταία περίοδο απέδωσαν γρήγορα καρπούς. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, κι έτσι η διαφορά τους χάθηκε σχετικά γρήγορα. Ακόμα κι όταν ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με +13 (64-51), ο Ηλυσιακός δεν σταμάτησε να παλεύει. Κάτι που τον δικαίωσε λίγη ώρα αργότερα, όταν με καλάθι του Νίκου Χατζή στον αιφνιδιασμό έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (64-60) με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Η αντεπίθεση των "κιτρινόμαυρων", όμως, σταμάτησε κάπου εκεί, αφού στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο τους γηπεδούχους. Ο Πανιώνιος βρήκε τις λύσεις που έψαχνε στο πρόσωπο του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος πέτυχε πέντε πόντους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γέρνοντας την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της ομάδας του, με το τελικό 77-62 να αδικεί τον Ηλυσιακό.

Διαιτητές: Φούφης - Ταβουλαρέας - Γκούμας.
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 43-30, 57-49, 77-62.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 7 (1), Αθηναίου 5 (1), Κις 2, Μίλμπουρν 12, Αθανασούλας 6 (2), Μπατής 3 (1), Γιάκοβιτς 12 (2), Καββαδάς 8, Παππάς 18 (4/10δίπ., 3/7τρίπ., 1/2βολ.), Αγραβάνης, Μπούκερ 4.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Καυκής, Αράπης, Αναγκόνιε 15 (12ριμπ.), Αποστολίδης 2, Χατζής 11, Σπανός 3 (1), Δορκοφίκης 7 (1), Αντωνάκης, Μόρισον, Γκάρισον 8, Παραγυιός, Στόγκλιν 16 (2/10δίπ., 3/5τρίπ., 3/6βολ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα