Παναθηναϊκός - Καβάλα 95-73

Παιχνίδια όπως αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καβάλα, έχουν κριθεί πριν ακόμα αρχίσουν. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο ο "ισχυρός" θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την αναμέτρηση, ώστε να πιστέψει ο "αδύναμος" ότι μπορεί να πάρει κάτι από τη 40λεπτη ταλαιπωρία του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς την υποχρέωση και από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για δεύτερες ή τρίτες σκέψεις.

Με

τον Ματσιούλις να σημαδεύει σωστά, την άμυνα σήμα κατατεθέν της φετινής ομάδας, αλλά και πλουραλισμό στο σκορ (στο ημίχρονο είχαν σκοράρει όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν, οι 11 πλην Σχορτσιανίτη) έγραψαν τίτλους τέλους, έχοντας διανύσει τη μισή διαδρομή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν φιλότιμο, αλλά όχι τα κορμιά και το ταλέντο να αντιδράσουν, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έτρεξε (όταν του δόθηκε χώρος), που βρήκε λύσεις απέναντι στη ζώνη, που έκανε ροτέισον και οικονομία δυνάμεων και εντέλει έβγαλε μια προπόνηση χωρίς να βιώσει καταστάσεις πίεσης.

Στην τρίτη περίοδο η Καβάλα, που είχε πετύχει 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε 28 (!), εκμεταλλευόμενη την έλλειψη προσήλωσης των… "αναπληρωματικών" του Παναθηναϊκού, αλλά και έξι μαζεμένους πόντους, προϊόν του τέταρτου φάουλ του Διαμαντίδη και της παράλληλης τεχνικής ποινής στον Αργύρη Πεδουλάκη (είχε προηγηθεί μια στο πρώτο μισό στον Βαγγέλη Αλεξανδρή).

Το 62-53 μετατράπηκε με γρήγορο 9-0 σε 71-53, για να υπάρξει εκ νέου διαφορά ασφαλείας και να συνεχιστεί το τελετουργικό, σ' ένα ματς που εκ προοιμίου γνωρίζαμε τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 47-25, 69-53, 95-73
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Ματσιούλις 14 (3), Ούκιτς 17 (2), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 20 (2), Μπανκς 11 (3), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 6 (1), Σκορδίλης 1.
ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής): Πιεβάλιτσα, Αράπης, Άρμπετ 8, Καλαμπάκας 5 (1), Μανωλόπουλος 7 (1), Στυλιανού 4, Δεμερτζής 11 (1), Βελισσαρίου 2, Μίτροβιτς 8, Κρστέβσκι 8 (2), Κόλεμαν 20.

Keywords
Τυχαία Θέματα