Οι Θάντερ απέλυσαν τον κόουτς Μπρουκς...

Το (ένα) «ταξίδι» στους Τελικούς του 2012 δεν ήταν αρκετό για την διοίκηση της Οκλαχόμα Σίτι. Και ένα ταξίδι του τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Σαμ Πρέστι, στην Καλιφόρνια, έδωσε τέλος στην 7ετή συνεργασία με τον κόουτς Σκοτ Μπρουκς. Ο κ. Πρέστι συναντήθηκε την Τετάρτη (22/4) με τον Αμερικανό προπονητή και του μετέφερε τα νέα της απόλυσής του, καθώς παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ντουράντ, Ουέστμπρουκ και Ιμπάκα μέσα στη σεζόν, ήταν εκείνος που «πλήρωσε» την αποτυχία των φιναλίστ του 2012 να φτάσουν στα

φετινά πλέι-οφς... Ο Μπρουκς προσλήφθηκε ως χεντ κόουτς τον Απρίλιο του 2009, ενώ είχε διατελέσει υπηρεσιακός τη σεζόν 2008-09 και πέτυχε ρεκόρ 338-207 (ποσοστό 62%) και το 2009-10 αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός της σεζόν! Ο παλαίμαχος γκαρντ, εκτός από τους Τελικούς του 2012, οδήγησε τους Θάντερ στους δυτικούς τελικούς του 2011 και 2014.

Ο Σαμ Πρέστι, σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι «ήταν από κάθε επίπεδο μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ο Σκοτ μας βοήθησε να χτίσουμε την ταυτότητά μας σαν ομάδα. Τη φετινή σεζόν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και λίγοι θα μπορούσαν να καταφέρουν όσα κατάφερε εκείνος. Η απόφασή μας δεν πάρθηκε για ό,τι έγινε φέτος. Κρίναμε πως έπρεπε να γίνει κάτι άμεσα, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει διάρκεια και θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα για χάρη αυτής της πόλης». Τα μεγάλα δίκτυα ανέφεραν ήδη ότι η Οκλαχόμα Σίτι έχει στη λίστα της τα ονόματα των Τζεφ Βαν Γκάντι, Τομ Θίμποντο (αν αποχωρήσει από το Σικάγο) και των Μπίλι Ντόνοβαν και Φρεντ Χόιμπεργκ από το NCAA, ενώ ο Σκοτ Μπρουκς ίσως να μην μείνει για πολύ καιρό χωρίς εργασία, αφού φέρεται να είναι υποψήφιος για τον πάγκο των Νάγκετς και Μάτζικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα