Οφείλει να παραιτηθεί

Τα γράφαμε για τον Θοδωρή Βιδάλη και στο τέλος, όταν για άλλους λόγους έπαψε να είναι πρόεδρος στην ΚΕΔ/ΕΣΚΑ, κάποιοι άρχισαν να παπαγαλίζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα γράφαμε, ειδικά τώρα. Αφενός γιατί θα αδικούσαμε τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΔΚΑ, αφετέρου γιατί πλέον ΕΣΚΑ και ΣΕΔΚΑ έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

Είναι γνωστό πως υπάρχει ένα μεγάλο (τεράστιο) χρέος από την Ένωση προς τους διαιτητές. Χρέος

που ΔΕΝ προκύπτει από μείωση των προϋπολογισμών (κάτι που θα γίνει φέτος, καθώς τα χρήματα που έχει να μοιράσει η Ομοσπονδία στις Ενώσεις είναι λιγότερα από τα προσδοκώμενα), αφού η ΕΣΚΑ είχε πάρει κανονικά τα χρήματα από την ΕΟΚ. Κι αν κάνουμε λάθος, εδώ είμαστε να ζητήσουμε συγνώμη.

Θα κληθεί, λοιπόν, η διοίκηση του ΣΕΔΚΑ να διεκδικήσει τα χρήματα, μέρος των οποίων ενδέχεται να παραγραφεί αν δεν γίνει απαιτητό. Η διεκδίκηση θα την κάνει δυσάρεστη προς τη διοίκηση της Ένωσης κι αυτό δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να το προβλέψει.

Μπορεί άραγε να "κυνηγά" τα χρήματα από την ΕΣΚΑ και παράλληλα να συνεργάζεται μαζί της, φορώντας τον μανδύα της ΚΕΔ; Και αναφέρομαι πρώτιστα στον Νίκο Παπαδημητρίου και δευτερευόντως στον Κώστα Μουζάκη. Χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ, δίχως δεύτερη σκέψη. Κι αν όντως ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου της χώρας (και ο Μουζάκης) έχει… όραμα, έχει και υποχρέωση να παραιτηθεί από την ΚΕΔ. Σήμερα, όχι αύριο.

Ελεγκτής, ελεγχόμενος, παραγωγός (διαιτητών) και συνάμα κυνηγός οφειλομένων, δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο. Πρέπει να διαχωριστούν ρόλοι και υποχρεώσεις, καθένας να επιτελεί ένα έργο. Όσο μπλέκονται οι ρόλοι, τόσο θα έχουμε… άσχημα ξεμπερδέματα.

Μην ξεχνάτε πως ο πήχης έχει ανεβεί, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και -το κυριότερο- οι διαιτητές είναι ψυλλιασμένοι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν τα δεδουλευμένα τους. Ή για να το γράψω πιο… πολιτικά ορθά, γνωρίζουν πως δεν θα τα δώσει με χαρά (αν τα έχει) η ΕΣΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα