Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω πως θα αντιδράσω…»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή στο ΟΑΚΑ (20/3, 21:45, Novasports3), όπου θα τεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά την αποχώρησή του το 2012!

Το βράδυ της Τετάρτης (19/3) ο «Ζοτς» πάτησε ξανά το παρκέ του ΟΑΚΑ,

όπου βρέθηκε για την προπόνηση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Οι χώροι του γηπέδου, γνωστοί στον Σέρβο, ο οποίος είδε πολλά φιλικά πρόσωπα και τα ασπάστηκε θερμά… Εστω ως αντίπαλος πλέον. Από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Μάικ Μπατίστ, τον Ακη Παναγιωταρά και άλλους… Ακόμα και τον πρώην φροντιστή της ομάδας, Αντώνη Γεροντίτη.

Ο Ομπράντοβιτς είχε τετ-α-τετ και με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος το μεσημέρι είχε απευθύνει κάλεσμα επιστροφής! Στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της «Φενέρ» αναφέρθηκε και σε αυτό το θέμα, κάνοντας… ντρίμπλα, αφού στάθηκε στο συμβόλαιο που έχει με την τουρκική ομάδα, ενώ παράλληλα μίλησε εκτενώς για το συναισθηματικό κομμάτι της αναμέτρησης…

Αναλυτικά τι είπε ο Ομπράντοβιτς:

Για την επιστροφή του: «Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου… Εδώ πέρασα τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, αλλά δεν είμαι χαρούμενος που παίζω εναντίον του Παναθηναϊκού. Τον περασμένο Ιούλιο που αποφάσισα να αναλάβω τη Φενέρμπαχτσε μίλησα με κοντινούς φίλους και τους είπα ότι δεν θα ήθελα σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό. Ηταν πολύ δύσκολο το πρώτο παιχνίδι στην Πόλη και σίγουρα το παιχνίδι εδώ στο ΟΑΚΑ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Μίλησα με τον Φράνκι πριν το πρώτο παιχνίδι και μου το είχε πει, αλλά τώρα του είπα να μιλήσουμε… διαφορετικά γιατί πλέον είναι προπονητής του Παναθηναϊκού και αστειευτήκαμε γι’ αυτό. Η καρδιά μου πάντα θα είναι εδώ και φυσικά θα είναι πολύ συναισθηματικό βράδυ».

Για το αν θα επιστρέψει ελέω και του καλέσματος εκ μέρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θυμάμαι πάντα πως κλειδί στη ζωή μου είναι η λέξη σεβασμός. Εχω υπογράψει δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Νιώθω πολύ καλά εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που με εμπιστεύονται, με υποστηρίζουν. Εκτιμώ πάρα πολύ τα λόγια του κ. Γιαννακόπουλου, μιλήσαμε, αλλά για να πω την αλήθεια έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε».

Για το αν φανταζόταν πως θα βρεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού: «Το φανταζόταν κάποιος από σας; Σταμάτησα να είμαι προπονητής εδώ πριν από δύο χρόνια, πέρυσι έκανα… διακοπές και το απόλαυσα και τώρα είμαι ξανά σε πάγκο. Μου αρέσει αυτή η δουλειά, μου αρέσουν όλα. Δεν υπάρχει χρόνος για να φανταστείς ή όχι τέτοια πράγματα. Προσπαθώ να δουλεύω σκληρά με τους παίκτες μου για να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε στην αρχή της σεζόν. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις».

Για το αν θα πάει στο σωστό πάγκο: « Θα πάω στο σωστό πάγκο! Είναι κάτι στο οποίο έχω μεγάλη συγκέντρωση».

Για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό και την αγάπη του κόσμου: «Ενας προπονητής αποζητά το σεβασμό. Στη δική μου περίπτωση στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω. Το ξέρω ότι με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ. Όλα αυτά τα τρόπαια τα πήραμε γι’ αυτούς. Αυτοί είναι ό,τι πιο σημαντικό για την ομάδα. Αυτοί είναι ο Παναθηναϊκός και το ξέρουμε αυτό. Θέλω να τους ευχαριστήσω, θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Για τον Αλβέρτη: «Ημασταν 13 χρόνια μαζί, για πολλούς είναι έκπληξη που είναι προπονητής, αλλά του εύχομαι να έχει ανάλογη επιτυχία με αυτή που είχε ως παίκτης. Θα είναι χαρούμενος αν πάρει τόσα τρόπαια και ως προπονητής. Του εύχομαι τα καλύτερα και να δουλεύει ως προπονητής όπως δούλευε ως παίκτης».

Για αυτά που ανέφερε ο Αλβέρτης πως έχει… κληρονομήσει από αυτόν: « Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια».

Για το πώς θα αντιδράσει στην αποθέωση του κόσμου και αν θα δακρύσει: «Δεν είναι δυνατόν να το ξέρω. Πώς να το ξέρω; Είμαστε άνθρωποι, αντιδρούμε σε κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Καταλαβαίνω πως κάτι θα γίνει αύριο (20/3), αλλά πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Το συζήτησα και με μερικούς στενούς φίλους μου και θα το επαναλάβω: Δε θα ήθελα ποτέ μου να βρεθώ σ' αυτή τη θέση, να δώσω αυτή την αναμέτρηση. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιος με πληρώνει να κάνω τη δουλειά μου, αύριο (20/3) θα 'ρθω να κάνω τη δουλειά μου. Συναισθηματισμοί ή όχι, θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μαζί με τους παίκτες μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα