Ο σούπερ Φεβρουάριος

Το τελείωμα του πρώτου γύρου βρήκε τον ΠΑΟΚ να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μία εμφάνιση η οποία άφησε πολλές ελπίδες στο στρατόπεδο των "ασπρόμαυρων" για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από την επόμενη κιόλας αγωνιστική, έγινε το "μπαμ". Ο "δικέφαλος" ξεκίνησε το δεύτερο

γύρο με τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση που έγινε στις 27 Ιανουαρίου, δείχνοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει τον επόμενο μήνα.

Το 80-85 επί του Ικαρου Καλλιθέας ήταν η πρώτη νίκη μέσα στο Φεβρουάριο για να έρθουν στη συνέχεια ακόμη τρία δίποντα, απέναντι σε ΚΑΟΔ, Περιστέρι και Καβάλα. Το ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ όμως είναι πως αυτές οι πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις ήρθαν έχοντας δύο βασικούς παίκτες στα πιτς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια (σ.σ. Χάτσερ-Μαργαρίτης), ενώ στα δύο τελευταία οι "ασπρόμαυροι" αποχαιρέτησαν τον πολυτιμότερο παίκτη τους στο φετινό πρωτάθλημα (σ.σ. ΜακΓκραθ) και τον Δημήτρη Χαριτόπουλο.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Σούλης Μαρκόπουλος κατάφερε να βρει λύσεις εκ των έσω. Στη θέση του πόιντ γκαρντ αυτός που ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο ίδιος από τις πρώτες προπονήσεις χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη θέση κι έδειξε πως μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Ακόμη ένας που ανέλαβε ηγετικό ρόλο τον τελευταίο μήνα είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Ο 24χρονος που αποκτήθηκε φέτος, στηρίχθηκε και στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους δικαιωμένους από αυτή την επιλογή. Στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια μέτρησε 17 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 1,7 ασσίστ, και 122 κλεψίματα σε περίπου 31 λεπτά κατά μέσο όρο. Κι αυτά έχοντας το εξαιρετικό 67% στα δίποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα