Ο Παπαπέτρου ψηφίζει... Miami (FL)

Ξεπερνώντας τις αρχικές δυσκολίες, όπως η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, και στηριζόμενος στο αστείρευτο ταλέντο του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου κατάφερε μέσα σε μία σεζόν να δικαιώσει πλήρως τις (υψηλές) προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ολοκληρώνει σε μερικές εβδομάδες την πρώτη του σεζόν στο NCAA με τα χρώματα των Texas Longhorns αποτελώντας, πλέον, ένα από τα βασικά όπλα

του Rick Barnes.

Ο πρωτοετής παίκτης των "πορτοκαλί" μίλησε στο basketblog.gr για τις δύσκολες πρώτες εβδομάδες στο Texas, την απουσία του Myck Kabongo, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα… προγνωστικά του για τη March Madness.

"Η προσαρμογή μου στα δεδομένα του NCAA ήταν δύσκολη στην αρχή της χρονιάς. Το κολεγιακό μπάσκετ έχει μεγάλες διάφορες σε σχέση με την Ευρώπη και το high school. Η ταχύτητα και ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν οι δυο πιο μεγάλες δυσκολίες για μένα", δήλωσε αρχικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου και συνέχισε αναφερόμενος στην απουσία του Myck Kabongo (σ.σ.: τιμωρία από το NCAA) για μεγάλο χρονικό διάστημα:

"Δεν ξέραμε ότι ο Myck θα απουσιάσει από τα πρώτα 23 παιχνίδια. Το μάθαμε μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η σεζόν. Η ομάδα ήταν χτισμένη με τον Myck ως βασικό play maker. Για αυτό τον λόγο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην αρχή της χρονιάς! Με τον Myck είμαστε διαφορετική ομάδα".

Όσο για το πρόσημο που μπαίνει στη φετινή σεζόν; Ο Έλληνας παίκτης δεν θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του: "Η χρόνια δεν είναι επιτυχημένη. Το Texas είναι ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο με ένδοξη ιστορία. Φέτος δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στην προκλήσεις που είχαμε σαν νέα ομάδα, και για αυτό οι παίκτες και προπονητές αναλαμβάνουμε την ευθύνη! Παρόλ' αυτά, είμαι σίγουρος πως θα δουλέψουμε σκληρά στην off season για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη σεζόν".

Πως αιτιολογεί, όμως, αυτή του την αισιοδοξία; "Πιστεύω ότι η ομάδα με τους παίκτες που διαθέτει αυτή την στιγμή και τα παιδιά που έρχονται ως Freshmen την επόμενη χρονιά, έχει τα φόντα για μεγάλες διακρίσεις. Φέτος χάσαμε έξι (6) παιχνίδια που κρίθηκαν σε μια επίθεση. Αυτά τα παιχνίδια είναι ο λόγος που δεν μπήκαμε στο NCAA March Madness".

Τέλος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπορεί να… δυσκολεύτηκε στην απόφαση, αλλά έχρισε ως φαβορί για τον φετινό τίτλο της March Madness το Miami (FL) τονίζοντας πως η εμπειρία που διαθέτει ως ομάδας μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική: "Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί φέτος! Κατά την διάρκεια της σεζόν ήταν φανερό πως καμία ομάδα είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες! Πιστεύω ο τίτλος θα κριθεί στο ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλή κατάσταση στο Final Four. Έχοντας υπό όψιν ότι δεν υπάρχουν φαβορί, εγώ θα επιλέξω το University of Miami για να νικήσει το NCAA March Madness την φετινή χρόνια. Το Miami έχει έμπειρους Juniors και Seniors που μπορούν να το οδηγήσουν στο πρωτάθλημα".

Λέτε να βγει αληθινός; Όπως και να χει, πάντως, δεν αργεί η στιγμή που οι Έλληνες φίλοι του κολεγιακού μπάσκετ θα έχουν έναν ακόμα λόγο για να παρακολουθήσουν την τελική φάση του NCAA αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου και οι συμπαίκτες του μοιάζουν αποφασισμένοι να… ρεφάρουν την επόμενη σεζόν.

Έτσι, μετατρέπει την απογοήτευση από την φετινή αποτυχία, όπως την χαρακτήρισε, σε έξτρα κίνητρο για την επόμενη σεζόν. Εκεί, όπου θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να ξεπεράσει τα εμπόδια που θα μπουν στο δρόμο των Texas Longhorns…

Keywords
Τυχαία Θέματα