"Έκλεισαν" τα ζευγάρια

Η πραγματική δράση της March Madness ξεκινά σήμερα το βράδυ καθώς χθες έγιναν και οι τελευταίοι αγώνες της "First Four". Το James Madison (68-55 το LIU Brooklyn) και το La Salle (80-71 το Boise State) πήραν το εισιτήριο για τους αγώνες του κυρίως ταμπλό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν το Indiana και το Kansas State, αντίστοιχα.

Με όπλο την εξαιρετική τους αμυντική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση

του A.J Davis (20π.), το James Madison επικράτησε του LIU Brooklyn με 68-55 και πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του NCAA. Οι "Dukes" μπορεί να τα "βρήκαν σκούρα" στο πρώτο ημίχρονο (32-31), αλλά "πάτησαν το γκάζι" στην επανάληψη και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τους περιφερειακούς τους παίκτες, πήραν τη νίκη. Έτσι, προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό της March Madness, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με το Indiana. Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο του James Madison είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, αν και είναι βέβαιο πως η φετινή χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη για την ομάδα του Matt Brady.

Στο άλλο παιχνίδι της χθεσινής βραδιάς, το La Salle επιβλήθηκε του Boise State με 80-71 και έγινε η τελευταία ομάδα που πήρε την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό της March Madness. Η ομάδα του John Giannini μπορεί να μην έχει τη "λάμψη" του παρελθόντος, αλλά σε ένα παιχνίδι που έκρινε την… υστεροφημία πολλών παικτών, πήρε τη νίκη. Οι "Explorers" βρήκαν άμεσες απαντήσεις σε όλους τους γρίφους που τους έβαλαν οι "Broncos" και σουτάροντας με το εντυπωσιακό 52.4% (11/21) από τη γραμμή του τριπόντου, πήραν από το πρώτο ημίχρονο σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Tyrone Garland (22π.), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ramon Galloway (21π.), την ίδια ώρα που το Boise State τα περίμενε όλα από τον Anthony Drmic, ο οποίος σημείωσε 28π..

Ενθουσιασμένος για την επιτυχία της ομάδας του, ο John Giannini τόνισε μετά το παιχνίδι πως "έχουμε μία μεγάλη παράδοση", για να συνεχίσει λέγοντας: "Πιστεύω πως ο κόσμος πάει να ξεχάσει το γεγονός πως το La Salle είναι μεγάλη μπασκετική δύναμη για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Επομένως είναι σημαντικό αυτό που πετύχαμε. Είναι σημαντικό να επανακαθορίσουμε κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό γι αυτούς που βρίσκονται στο La Salle και το αγαπούν. Γι αυτούς που… λαχταρούσαν για μία τέτοια επιτυχία".

Τα αποτελέσματα:
LIU Brooklyn - James Madison 55-68
La Salle - Boise State 80-71

Τα ζευγάρια του bracket:
James Madison (16) - Indiana (1)
Kansas State (4) - La Salle (13)

Σήμερα διεξάγονται οι εξής αναμετρήσεις:

MIDWEST
Louisville (1) - North Carolina A&T (16)
Colorado State (8) - Missouri (9)
Oklahoma State (5) - Oregon (12)
Saint Louis (4) - New Mexico State (13)
Memphis (6) - St' Mary’s (Cal.) (16)
Michigan State (3) - Valparaiso (14)

WEST
Gonzaga (1) - Southern University (16)
Pittsburgh (8) - Wichita (9)
Arizona (6) - Belmont (11)
New Mexico (3) - Harvard (14)

SOUTH
VCU (5) - Akron (12)
Michigan (4) - South Dakota State (13)

EAST
UNLV (5) - Califorina (12)
Syracuse (4) - Montana (13)
Butler (6) - Bucknell (11)
Marquette (3) - Davidson (14)

Keywords
Τυχαία Θέματα