Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ 66-64

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Απόλλωνα Τσόχλα, το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 66-64. Ο Έλληνας γκαρντ με δικό του τρίποντο στην τελευταία επίθεση της ομάδας του έδωσε τη νίκη στον ΑΓΟΡ, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να μην μπορεί να απαντήσει στην εκπνοή. Εξαιρετικός ήταν και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος ήταν από τους βασικούς παράγοντες της ανατροπής του Ρεθύμνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι… πυροβολώντας από τη γραμμή του τριπόντου και παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα. Η ομάδα της Κρήτης

κατάφερε αρχικά να πάρει μία καλή διαφορά απέναντι στους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Έτσι ο ΑΓΟΡ ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 22-10, με τον Νίκο Αγγελόπουλο να έχει σημειώσει 12 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλος βελτίωσε την αμυντική του εικόνα, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης πήρε πρωτοβουλίες στον επιθετικό τομέα, βρίσκοντας τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά των γηπεδούχων… εξαφανίστηκε και μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πάρει το προβάδισμα, καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-33 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να διατηρήσουν το πάνω χέρι και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Μαργαρίτη να στέκεται με μεγάλη επιτυχία δίπλα στον Χαραλαμπίδη, στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα απέναντι στην ομάδα της Κρήτης, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 51-44.

Το παιχνίδι έγινε μεγάλο ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να γυρίσουν και πάλι το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη. Το σκορ πήγε στο… καλάθι και στα τελευταία λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα και να… καθαρίσει τη νίκη. Στο τέλος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 66-64, χάρη σε τρίποντο του Απόλλωνα Τσόχλα στο τέλος, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης δεν μπόρεσε να απαντήσει στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 33-37, 44-51, 66-64.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές – Μυκονιάτης): Χορν 1, Καλλινικίδης, Κόλιμον 6, Αγγελόπουλος 13 (4), Τσόχλας 10 (2), Ντούβνιακ 3, Κόμματος 7 (1), Κάρτερ 4, Λάτοβιτς 6 (2), Πέτγουεϊ 16 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 8 (1), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 19 (2), Τσαϊρέλης 6, Δέδας 7 (2), Μαργαρίτης 18 (1), Παπαδόπουλος 6, Καλλές, Χρυσικόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα