Ο αρχιτέκτονας της νέας Ένωσης Ιλίου, Τάκης Πανούλιας στο basketblog.gr

Μια νέα περιπέτεια ανοίχτηκε στον ορίζοντα της πλούσιας καριέρας του Τάκη Πανούλια καθώς μετά τις επιτυχημένες σεζόν στον Μίλωνα και την περσινή χρονιά στην Βόνιτσα επέστρεψε στην Αθήνα για να αναλάβει τις τύχες της Ένωσης Ιλίου, η οποία υποβιβάστηκε από την Β' Εθνική.

Ο πετυχημένος τεχνικός μίλησε στο basketblog.gr για τη νέα

περιπέτεια της καριέρας τους τονίζοντας ότι με τους διοικούντες της Ένωσης υπήρξε ταύτιση απόψεων παρουσιάζοντας ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό project.

Coach τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις την Ένωση Ιλίου, και ποιο είναι το πλάνο το δικό σου και των ανθρώπων της ομάδας;

«Με την ομάδα της Ένωσης Ιλίου προχωρήσαμε σε συμφωνία να συνεργαστούμε στην επόμενη περίοδο, καθώς στις επαφές που είχαμε, υπήρξε ταύτιση απόψεων στο πως θέλουμε να πορευτούμε στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και παράλληλα να θέσουμε τις βάσεις ενός σωστού, μοντέρνου και υγιούς μπασκετικού προγράμματος!

Στις συναντήσεις μου με τον πρόεδρο (Λιόσης Γ.), τον αντιπρόεδρο (Μπέλλας Στέργιος) και τον έφορο (Γιαννίτσης Νικόλαος), συζητήσαμε για όλα όσα αφορούν την ομάδα. Διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν αγάπη, μεράκι και όραμα για την ομάδα και ένα project φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό. Υπάρχουν επομένως όλα τα εχέγγυα για μια σωστή συνεργασία και ελπίζω ο χρόνος να μας δικαιώσει».

Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχοντας εμπειρία ετών, και ποιος είναι ο στόχος σου από το ρόστερ;

«Η Γ΄Εθνική είναι μια δύσκολη και απρόβλεπτη κατηγορία αφού πολλά πράγματα αλλάζουν συνήθως σε μεγάλο βαθμό. Οι όμιλοι που διαμορφώνονται, οι αλλαγές στα ρόστερ, οι ανακατατάξεις ομάδων έχουν πολλές ανατροπές σε σημείο που σχεδόν τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Θα έχουμε βέβαια καλύτερη εικόνα όσο θα συμπληρώνονται τα ρόστερ των ομάδων με την πάροδο του χρόνου.

Ο στόχος μου από το φετινό ρόστερ, αφού πρώτα γίνει μια εκτίμηση των αναγκών, θα είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα, που μέσα από την δουλειά που θα γίνει, θα αποδώσει σύμφωνα με τους στόχους-επιδιώξεις και τις δυνατότητες του υλικού της».

Θεωρείς ότι από το περσινό ρόστερ η ομάδα χρειάζεται μεγάλη ανανέωση;

«Στο ρόστερ σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές αλλά θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και κάποια παιδιά που θα αποτελέσουν τα απαραίτητα "δομικά υλικά″ για να χτιστεί μια ομάδα ικανή, φιλόδοξη και με προοπτικές. Ήδη γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλουμε και θα εξετάσουμε προσεκτικά τις περιπτώσεις των διαθέσιμων παικτών και θα συμπληρώσουμε το φετινό ρόστερ».

Πέρυσι ολοκλήρωσες τη χρονιά στον Βορρά και στην Βόνιτσα. Ποιες οι εντυπώσεις σου;

«Ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα σε επαρχιακή ομάδα, αν και στο παρελθόν είχα αρκετές φορές δεχτεί προτάσεις, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν είχε προχωρήσει κάποια συμφωνία. Οι εντυπώσεις μου ήταν σίγουρα θετικές και από την ομάδα μου που είχε μια πολύ καλή πορεία αλλά και γενικά από τον όμιλο αφού υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και πολύ καλή ατμόσφαιρα στα γήπεδα αλλά και από πλευράς διαιτησίας.

Γενικά η ομάδα της Βόνιτσας θα είναι πάντοτε μια ευχάριστη ανάμνηση για μένα. Η ομάδα και ο κόσμος της πόλης με περιέβαλε με αγάπη και ζεστασιά και αναγνώρισε την επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίστηκε η δική μου προσπάθεια αλλά και των παικτών μου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την συνεργασία. Το ίδιο και τον πρόεδρο Κ. Μπαλάσκα αλλά και τους Ν. Μπακογιώργο και Λ. Αριδά. Δεν αποκλείω στο μέλλον οι δρόμοι μας να συναντηθούν και πάλι αφού και εφέτος υπήρχε διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας».

Θεωρείς ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα του Νότου από του Βορρά;

«Οι όμιλοι του Νότου συνήθως έχουν ομάδες με πιο "γεμάτα″ ρόστερ πράγμα που ανεβάζει τον πήχη του ποιοτικού ανταγωνισμού. Είναι θέμα μεγαλύτερης δεξαμενής παικτών και προπονητών από την οποία επιλέγουν οι ομάδες στον Νότο και λόγω της Αθήνας. Παρόλα αυτά εφέτος οι δύο όμιλοι του Βορρά είχαν καλή εικόνα σε επίπεδο ανταγωνισμού και αυτό που μου έκανε εντύπωση, τουλάχιστον στον δικό μας όμιλο, ήταν η πολύ καλή ατμόσφαιρα και φιλοξενία των ομάδων στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων».

Keywords
Αναζητήσεις
τακης πανουλιας
Τυχαία Θέματα